Od malih projekta razvoja zajednice do EU projekata

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa Općinom Motovun organizira raspravu na temu: “Od malih projekta razvoja zajednice do EU projekata” koja će se održati 18.09.2012. godine u Motovunu u Zgradi Općine Motovun, na adresi Trg Andrea Antico 1, s početkom u 17 sati.

Predstavnici Zaklade će održati kratku prezentaciju o Zakladi, realiziranim EU projektima i natječaju za „Male projekte za bolje sutra“ koji se raspisuje 20.09.2012. godine iz Fonda gradova i općina.

Fond gradova i općina je uspostavljen 2009. godine sa ciljem postizanja što većeg rezultata u razvoju lokalnih zajednica članova Fonda: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Umag, Tinjan, Svetvinčenat, Vrsar, Kanfanar, Marčana, Vižinada, Motovun, Ližnjan i Gračišće.

Grad Pazin je svojim ulaskom u Fond omogućila svojim udrugama, ustanovama i mjesnim odborima, te ostalim zainteresiranim građanima da se svojim idejama i projektima uključe u razvoj lokalne zajednice. Učinite svoju zajednicu još boljim mjestom za življenje!

Naglasak će biti na mogućnostima za građane i lokalnu samoupravu kako se kroz uključivanje u manje projekte može steći znanje potrebno za prijavu na veće natječaje i mogućnosti koje pruža EU.
Nakon toga biti će osiguran prostor za raspravu o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva i lokalne samouprave kroz EU fondove i osnaživanje suradnje između svih dionika lokalne zajednice.

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju prezentaciji natječaja i radionici o pisanju prijedloga projekta upravo za natječaj „Mali projekti za bolje sutra“. Predviđeno trajanje radionice je 2 sata.

Raspravu će voditi predstavnici Zaklade u sklopu projekta THINK.EU.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.