Od petka do nedjelje u pazinskoj dvorani očekuje se spektakl Europske juniorske košarkaške elite

SalkoU petak, 23. rujna, starta tradicionalni jedan od najjačih turnira za juniore ne samo u Hrvatskoj nego u ovom dijelu Europe. Dolaze čak tri ekipe koje su igrale Europsku ligu proteklih godina i završile među elitnom osmoricom!

U proteklih sedam godina na turniru su igrali sada prvotimci Benettona ( Gentille; Vjocekovski, Cazzolatto, De Nicolao, Sandri) 220 visoki Maltežanin Deguera MVP Divizije C, atraktivni dva puta MVP Frederico Loschi, u redovima Zadrana igrali su Prostran, Batur, Olivari, Marčinković, Šarlija, Troskot, Pešit, Peltzman, kod Splićana Mario Delaš, Ivica Radić, Vicko Perasović, Najev, Katić, Marić, Matić, Jakoliš, Nikolić, a kao treneri ekipe su vodili Matov, Corbani, Vušković, Pulja. Uvijek se imalo što za vidjeti.

Ovogodišnji turnir već sami rosteri kažu nudi novi spektakl. Tradicionalno raspored je poznat unaprijed. Prvu utakmicu igraju pazinski žuti sa Zadranima. Trenerski dvojac Petar Popović (otac kapetana seniorske reprezentacije Marka) i njegov pomoćnik Roko Gjergja (sin legendarnog Pina) stari su pazinski znanci i prijetelji Zadarska škola košarke izbaciti će ove godine neke nove momke prevođeni zlatnim kadetom Lovrom Bašićem. Domaćini predvođeni mladim i talentiranim trenerom Ivorom Sirotićem imaju samo jedan zadatak ostaviti dobar dojam za što je uvjet srce baciti na parket, a rezultati su potpuno u drugom planu. Već na prvoj utakmici očekuje se stručni savjetnik za mlađe kategorije Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji trener među pravnicima i pravnik među trenerima, pazinski prijatelj legendarni «vječni mladić» gospodin Boris Sinković pod čijom je koordinacijom u zadnje dvije godine Hrvatska došla do dva uzastopna zlata u Europi! Nakon utakmice očekuje se otvaranje turnira od pazinskoga gradonačelnika Renata Krulčića.

Druga utakmica poslastica je turnira. Višestruke pobjednike predvode stručni dvojac Renato Pascaule i još jedan pazinski prijatelj Paolo Pressacco igračka i managerska legenda Benettona. koji savjetuju mladog trenera Marca Andreazzu. MVP divizije B Pavlin Ivanov te najbolji igrač lanjskog turnira Raphael Gaspardo predvode ekipu od šest dvometraša. Splićani imaju roster od čak 15 igrača sa deset dvometraša i na zadnjim treninzima odlučiti će o 12 putnika za Pazin. Pretežno su igrači ponikli u Akademiji Nikola Vujčić ( nastupio za reprezentaciju 1999. kod otvaranja dvorane u Pazinu!) koje koordinira njegov bivši trener Mladen Šestan (pazinski prijatelj) koji je sa kadetima i juniorima Hrvatske od 1995. do 1999. osvojio svjetsku broncu, europsko srebro i sa Nikolom Vujčićem europsko zlato.

Trener ekipe je također pazinski prijatelj najtalentiraniji trener mlađe generacije u Hrvatskoj Ante Nazor koji se ove godine popeo sa kadetima Hrvatske popeo na krov Europe i omogućio im prestižnu nagradu Hrvatskog olimpijskoga odboara. U sastavu su izmađu ostalih zlatni Jukić i Bender. Biti će to utakmica sa bezbroj brzih akcija i košarkaške rapsodije. Istoga dana održati će se Upravni odbor KSIŽ i njegovi članovi na utakmici. Pozivaju su svi ljubitelji kraljice igara, posebno mladi ljudi i oni koji se osjećaju mladima da popune tribine pazinske sportske ljepotice pri Klasičnom kolegiju pazinske gimnazije, javljaju iz KK Ghia staff.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.