Od subote filmovi u Motovunu

2Od subote, 27. srpnja do srijede, 31. srpnja po šesnaesti put Motovunski filmski festival na “brdo filmova” donosi obilje filmske zabave za ljubitelje i dugometražnih i kratkih filmova, i igranih, i dokumentarnih i animiranih, a velikoj većini f zajedničko je to što vjerojatno nikad neće biti prikazani u hrvatskim kinima.

Prva festivalska projekcija, u subotu u 10 sati ujutro u kinu Bauer, pripala je američkom filmu “Daj mi robu”, a film kojim će se svečano otvoriti festival večernjom subotnjom projekcijom u kinu Trg u 21 sat je poljsko-britansko-portugalsko-francuski “Zamisli”, koji će biti praćen i posebnom naracijom za slijepe. Kroz svih pet festivalskih dana filmovi će se prikazivati u dnevnim projekcijama u kinu Bauer u pet termina (u 10, 12, 14, 16 i 18 sati) te u Još manjem kinu u četiri termina (u 11, 13, 15 i 17 sati). Za najveće festivalsko gledalište, kino Trg, rezervirana su dva večernja termina (u 21 i u 23.30 sati), dok će se u drugom motovunskom otvorenom gledalištu, kinu Barbacan, podno gradskih zidina, filmovi prikazivati u 21.15, 23.30 te u 1.30 sati. Zbroj – četrnaest projekcija dnevno.

Dvadeset filmova iz glavnog festivalskog programa, koji konkuriraju za festivalske nagrade, prikazivat će se u većini dnevnih termina u kinu Bauer, u oba večernja termina u kinu Trg, te u drugom terminu u kinu Barbacan. Dosta je termina rezervirano za specijalne festivalske programe i posebne projekcije.

U 11 sati u Još manjem kinu svakodnevni je termin (osim ponedjeljka) za program kratkih filmova, koji također konkuriraju za tradicionalnu motovunsku nagradu. U 13 i u 17 sati će se u Još manjem kinu te u prvom večernjem terminu u kinu Barbacan prikazivati filmovi o Romima u sklopu programa “Mala mahala”. U programu su još i posebne projekcije izbora s londonskog festivala kratkih SF filmova, selekcija novog evropskog horora, projekcije posvećene festivalskim gostima među kojima su i tri filma ovogodišnjeg dobitnika nagrade Maverick iranskog redatelja Mohsena Makhmalbafa, a u čast Mirku Kovaču kao ovogodišnjem dobitniku motovunske nagrade za 50 godina rada na filmu u utorak će biti prikazan film “Mali vojnici” Bate Čengića snimljen prema Kovačevom scenariju.

Zaštitni znak motovunskog festivala su i atraktivne glazbene zabave, koje će se ovaj put “vrtjeti” na dvjema lokacijama: koncertima koji započinju u 1 sat nakon ponoći u kinu Trg (ili alternativno u Bambus baru) predstavit će se najveće evropske zvijezde romske glazbe, a od 1.30 na hotelskoj terasi svake će se večeri odvijati glazbeni program “Žedno uho”.

glasistre.hr

Nagradna igra: iPazin portal u suradnji s Motovun Film Festivalom dijeli vam 2 puta po 2 ulaznice za prvi dan festivala (27.07.), za film Latcho Drom u 21:15 (kino Barbacan). Za nagradnu igru kliknite ovdje

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.