Od svibnja do prosinca umirovljeniku uzimale mirovinu

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakinjom i 45-godišnjakinjom, obje iz Kloštra Podravskog, utvrdila osnovanu sumnju da su počinile kazneno djelo teške krađe.

Osnovano se sumnja da su one u vremenu od svibnja do prosinca ove godine u više navrata od poslovno nesposobnog 72-godišnjaka s područja Grdosela otuđile veću svotu novca. Naime, one su jednom mjesečno, pretežito nakon isplate mirovine dolazile kod 72-godišnjaka i uzimale mu novac. Tako su i jučer oko 10.30 sati došle k starcu i uzele novac kada su zatečene od strane policije te su uhićene.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjakinje i 45-godišnjakinje podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela, te su danas u jutarnjim satima predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

U povodu učestalih prijevara od strane raznih osoba, posebice u privatnim stanovima i kućama i to na štetu starijih i nemoćnih osoba upućujemo građane na oprez prilikom kontakta s nepoznatim „predstavnicima“ raznih tvrtki, a iz razloga možebitnih prijevara, izvijestila je policija.

Istarska policija

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.