Odabrano sto najboljih web stranica u Hrvatskoj

Vidi web top 100 nagradeU zagrebačkom hotelu Regent Esplanade danas su dodijeljene nacionalne internet nagrade Vidi Web Top 100 za najbolje hrvatske web stranice. Nagrade su dodijeljene u 10 kategorija. Ove godine dobitnike Vidi Web Top 100 nagrade izabrao je žiri sastavljen od 37 hrvatskih stručnjaka. Po prvi je put dodijeljena nagrada u kategoriji Najbolje hrvatske web promocije i Najboljeg hrvatskog community servisa, te nagrada u potkategoriji Najbolji hrvatski blog.

Najbolja od najboljih internet kampanja u kategoriji Web promocija za 2007. godinu je web kampanja Rexona – Power Pamplona. Rexona je nagradu dobila za banner koji vodi na mikro-stranicu s mnoštvom interaktivnih sadržaja, od videa preko igara, pa sve do nagradne igre.

Najbolja internet stranica u kategoriji Community servisi za 2007. godinu je web stranica Tulumarka.com. Članovi Tulumarke su vrlo aktivni, doprinose zajednici i međusobno su povezani. Pravi dokaz kvalitete je i nastanak mnogo vrlo popularnih servisa po uzoru na Tulumarku.

U podkategoriji Blog najbolja je web stranica WolfwoodsCrowd.info. Autor pod motom “kritika ili hvala hrvatskog informatičkog košmara” prati povijest domaćega weba, ali se osvrće i na druge, aktualne teme.

Za Koroporativne stranice nagradu je dobila tvrtka Telefon-gradnja. Odlično dizajniran, vrlo lagan i brz site vrvi korisnim i preglednim informacijama. Žiri je posebno zadovoljan prezentacijom tvrtke na tri jezika: hrvatskom, engleskom i ruskom.

U kategoriji Financijske institucije nagrađen je Limun.hr, baš kao i prošle godine. Limun.hr titulu duguje ažurnosti i temeljitosti informacija, te svakodnevnim financijskim analizama stručnjaka iz Raiffeisena.

U kategoriji Mediji, novosti, oglasnici titulu je ponijela stranica Boboton.com. Žiri ju je zapazio zbog brzine objave vijesti, mogućnosti prilagodbe korisnicima i kvalitetne tražilice.

Rovinjani su slavili u kategoriji Znanost, obrazovanje, kultura. Eko muzej “Kuća o batani” za cilj ima kreiranje originalne turističke ponude temeljene na izvornoj baštini brodice batane. Sadržaj stranice je vrlo kvalitetan i odlično prezentiran, a odličan dizajn uspješno predstavlja ovaj simbol grada Rovinja.

Kategorija Vladine organizacije i državne institucije kao pobjednika ima stranicu Moja uprava. Sadržajno je to najsveobuhvatnija stranica u državi, i korisnim informacijama može pomoći različitim profilima posjetitelja.

U kategoriji Turizam i putovanja nagrađena je stranica hotela Zora iz Primoštena. Većina informacija na stranici ponuđena je na šest jezika, a privlačan dizajn ne dopušta vam da odmah napustite stranicu.

Sport, zdravlje, prehrana je prilično široka kategorija, a najbolja stranica u njoj je 7 maslina. Portal o maslinarstvu je vrlo lijepo dizajniran i sadržajno bogat, a cilj mu je da u Hrvatskoj jednog dana raste 7 maslina po stanovniku.

U kategoriji Zabava, moda, glazba pobijedio je portal Zena.hr namijenjen svim ženama. S mnogo sadržaja i kroisnih informacija doista će olakšati život pripadnicama ljepšeg spola.

Sljedeće godine očekuje se i nova kategorija Mobilni web. U svijetu ima tri milijarde korisnika mobilnih telefona, a zahvaljujući projektu Open handset alliance u 2008. se može očekivati procvat mobilnog surfanja.

Dobitnike Vidi Web Top 100 nagrade predstavit ćemo u rubrici Link dana tokom prosinca, tako da se i naši čitatelji mogu uvjeriti u kvalitetu odabtanih stranica.

Net.hr

2 komentara na “Odabrano sto najboljih web stranica u Hrvatskoj”

 1. zjola napisao:

  Kada će biti otvoren novi natječaj za 2008. godinu ?
  Hvala
  Pozdrav AB

  1. Anonimno napisao:

   pred kraj godine ko i uvijek dosada…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.