Odbojkašice Pazina spremne za obranu prvog mjesta

2Nakon nekoliko godina posta u Pazinu ponovno stanuju liderke drugoligaške odbojkaške karavane. Devet pobjeda i samo jedan nesretni poraz učinak je odbojkašica Pazina jesenas,kojim su prezimile na prvom mjestu i time za sada opravdale najave uoči početka prvenstva.

Polusezona je bila odlična. Imali smo seriju od jedanaest pobjeda prije kiksa u Balama. To nas nije previše omelo u planovima,shvatili smo to kao opomenu da nema opuštanja. Očekivali smo da naš klub igra važniju ulogu u ligi i uspjeli više od planiranog u tome. No, nije to došlo samo po sebi. Cure su jako puno uložile u sebe , svoju i ekipnu igru da bi došle do toga i na kraju zaslužuju samo čestitke, rekao je Roland Ferenčić, trener liderki Za njega i njegove igračice nema opuštanja. Nakon mjesec i pol pauze nastavak i obrana čelne pozicije je pred vratima. „Zainteresirane“ za njihovu poziciju su i drugoplasirane Baljanke koje imaj isti broj bodova (23) te Funtana Vrsar s bodom manje(22). Svjesni su toga i u pazinskom klubu, zato su u punom pogonu već od prvih dana ove godine .Tijekom prvoga dijela se pokazalo ono što smo i znali. Glavni teret igre nosile su naše iskusnije igračice Anja Brajković,Petra Krizmanić i Valentina Rabar ,no bez pomoći mlađih ne bi bilo uspjeha. Sve počinje od treninga, svjesne su toga i igračice što se vidi po velikom odazivu na svakom treningu. Za one koje nisu u mogućnosti biti u Pazinu imamo jako dobro razvijenu suradnju s Kostrenom i Drenovom gdje su im omogućeni treninzi dok su preko tjedna u Rijeci u školi, ističe Ferenčić. Ciljevi su nam isti kao na početku prvenstva. Plasman u sam vrh, gdje realno i pripadamo, a ako se ukaže prilika za viši rang objeručke ćemo ju prigrliti. Govori se o reorganizaciji liga, pa je važno biti u vrhu te se tu vidimo kao potencijalni 1B ligaši. Kad nam se potpuno vrate Melissa Rabar i Natania Levak, biti će to još puno bolje. Dobili smo tijekom zimske pauze i jedno veliko pojačanje,Nikolinu Mofardin iz Sv.Lovreča , tako da smatram da ćemo proljetni dio biti još bolji.

Po svemu sudeći pazinski je klub ponovno u uzlaznoj putanji. Atmosfera je odlična. Usprkos nedostatku termina za treniranje, novaca da ne govorimo, funkcioniraju sve kategorije. Juniorke su bile odlične ,za jedan su set bile „kratke“ i propustile su državno. Kadetkinje su trenutno druge. Stvaranje igračica nije lagan,niti brz proces, no naš klub i njegovi rezultati su najbolji primjer da se dobro radi .Tu treba spomenuti i odličan rad trenera mlađe dobnih skupina,Elvisa Jurića i Denisa Bratulića te Petru Krizmanić i Gordanu Androšić .Pravilnim radom u najmlađim kategorijama sve počinje.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.