Odgajateljice pazinskog vrtića okrenule leđa gradonačelniku Renatu Krulčiću: kad je došao u vrtić, one su izašle van!

Zajednička je odluka svih djelatnika da se ove godine za gradonačelnika i njegove suradnike ne upriliči priredba, izrađuju pokloni niti priprema domjenak * Odgajateljice su već duže vrijeme nezadovoljne plaćama koje, kako kažu, zaostaju za plaćama svih drugih odgajateljica u Istri

Odgajateljice pazinskog Dječjeg vrtića “Olga Ban” u znak protesta u utorak su nakratko, prilikom dolaska gradonačelnika Renata Krulčića, izašle iz ustanove, saznajemo od jedne odgajateljice.

Gradonačelnik Krulčić svake godine uoči božićno-novogodišnjih blagdana sa suradnicima obilazi gradske ustanove pa tako i pazinski dječji vrtić, međutim, s prigodnim obilaskom nisu se složile odgajateljice i ostalo osoblje jer su već duže vrijeme nezadovoljne plaćama koje, kako kažu, zaostaju za plaćama svih drugih odgajateljica u Istri. O tome se raspravljalo na posljednjem zasjedanju Gradskog vijeća kada su vijećnica Suzana Jašić, ali i ravnateljica dječjeg vrtića Vesna Rusijan upozorile gradske vlasti na taj problem i nezadovoljstvo koje se zahuktalo. Predstojnik Ureda Grada Zoran Sloković najavio je tada da u dogovoru sa sindikatom planiraju povećanja plaća, ali iduće godine tek isplaćivanje “neoporezivog iznosa na plaću”. Odgajateljice su prethodno najavile da će bojkotirati dolazak gradonačelnika, međutim, on se ipak odlučio na božićni posjet. U posjedu smo dopisa djelatnika Dječjeg vrtića “Olga Ban” od 20. studenog kada su obavijestili ravnateljicu da planiraju bojkot.

– Kao što već znate, na sindikalnom skupu našeg vrtića djelatnici su iskazali nezadovoljstvo postupanjem Grada Pazina spram nas na kolektivnim pregovorima. Zbog toga je i upućen zahtjev gradonačelniku kojim tražimo da se hitno poduzmu koraci u poboljšanju materijalnog statusa djelatnika. Zajednička je odluka svih djelatnika da se ove godine povodom božićnih i novogodišnjih blagdana za gradonačelnika i njegove suradnike ne upriliči priredba, izrađuju pokloni niti priprema domjenak, stoji u dopisu. Što su djelatnici najavili, prema informacijama koje smo dobili od zaposlene odgajateljice, su i masovno učinili. O ovoj će se temi zasigurno govoriti na današnjem zasjedanju pazinskog Gradskog vijeća.

A.D.
https://www.glasistre.hr/istra/odgajateljice-pazinskog-vrtica-okrenule-leda-pazinskom-gradonacelniku-renatu-krulcicu-611371

12 komentara na “Odgajateljice pazinskog vrtića okrenule leđa gradonačelniku Renatu Krulčiću: kad je došao u vrtić, one su izašle van!”

 1. Anonimno napisao:

  svaka čast, treba pokazat zube

  ni da nema šoldi nego se dijele po čudnin i nepravednim kriterijima

  žalosno je da niki drugi do sada ni ima muda pokazat ča misle o potezima Grada i Kruleta, nego su to prve napravile tek one

  1. Anonimno napisao:

   bullshit

   nije da nema love, pitanje je samo preraspodjele

   neki tamo će raj lupat lovu u dodatno nogometno igralište jer je vidljivije i bolje će odjeknut za glasače na skorašnjim izborima nego tamo nekin tetama u vrtiću koje se bave nečijon dicon, neki je zaključi da je kamion love koju spaljujemo na sport godišnje očito premalo

   plaća se uhljebka u inkubatoru koja ne dela apsolutno niš, opraštaju se dugovi nepoznatim ljudima po čudnim kriterijma, subvencioniraju se kamate firmame koje vrte desetke milijuna kuna prometa, subvencionira se pazin sport s 500 miljari kun da ne budu u minusu, spomen dom i dalje guta lovu i plaća zbrinutu bivšu ravnateljicu… nastavite niz

   jebe se Kruletu za vrtić, njegova dica su velika

 2. Anonimno napisao:

  Slazen se s tetama
  da trebaju imat vece place i da se za to treba izborit ali ovo bas ni neki nacin.
  imaju sindikalne predstavnike koji bi trebali dobro pregovarat a ne da on okrecu ledja bilo kemu
  vece place da ali dogovor i razgovor a ne okretat ledja jer je to prestanak komunikacije

  1. Anonimno napisao:

   Nije ovo početak, ovo je epilog borbe s vjetrenjačama. Ovo je upravo rezultat toga što su do sada gradske vlasti okretale leđa njima.

 3. Anonimno napisao:

  Dobro da su djeca u vrtiću mala, pa ne znaju čitati. Da znaju, možda bi sijedeći naslov bio: “Vrtićka djeca u znak prosvjeda tetama okrenule ledja”

  1. Ana napisao:

   Poštovani, djeca u vrticu jesu mala, no odgajateljice su svoj posao obavile i obavljaju profesionalno, djeca zakinuta nisu. Očito niste upoznati sa mnogo toga ili tek vrlo malo. U suprotnom, ne bi pisali ovakve gluposti jer ne možete znati je li se i koliko pregovaralo. Godinama se traži i strpljivo čeka, poštuje se Grad i njihova koji put nezavidna situacija, ali sramota je primiti nagradu, hvaliti se i dičiti demografijom i ulaganjem za obrazovanje, istovremeno nikada, ali nikada nijednom riječju pohvaliti te žene koje odrade itekako lavovski, da ne spominjem koliko odgovoran posao.. Nikada se nije osjetilo to poštovanje, način uvažavanja i međusobne suradnje, koja govori da su odgajatelji ti koji zapravo prvi upoznaju djecu, njihove obitelji i čine prvu, vrlo važnu kariku u odgoju. Ali, to je sada sporedno, ljudi koji nemaju pojma usude se komentirati.. Nemojte to činiti, ukoliko ne znate pravo stanje stvari, radije šutite. Hvala na razumijevanju.

 4. Lila napisao:

  Svaka cast kolegice,pozdrav iz Zagreba,,,koji se budi

  1. pitur napisao:

   ko su sad ove? zašto obmanjujete javnost i nedolično se ponašate? u gradu pazinu koji je prvak hrvatske u demografiji, obrazovanju i socijali.

   1. Anonimno napisao:

    ahahhahhahahaahha

 5. Anonimno napisao:

  meni ni jasno da Krule samo tako obilazi te ustanove nepozvan

  očekiva bin da ga ili zovu ili da se najavi da vidi da li je dobrodoša

  jer ni neki drugi nisu bili ni najmanje oduševljeni njegovon posjeton, a pogotovo ljigavin slikavanjen za medije i “”diljenjem poklona u svoje ime”””

 6. Ivo napisao:

  Okretanje leđa nije prestanak komunikacije već sama komunikacija. Djelatnici vrtića su time iskomunicirali da nisu zadovoljni dosadašnjom komunikacijom i da žele da ih se shvaća ozbiljno. Izvana izgleda kao najefikasnija komunikacija do sada. Unaprijed su, očito, najavile da gradolnačelnik i predstavnici Grada ove godine nisu dobrodošli. Ne vidim problem, podržavam odgajateljice i druge djelatnike. Nisu im plaće samo unutar Istre najmanje već i mnogo šire, a rade marljivo i kvalitetno.
  ps. u onom gornjem nabrajanju je, između ostalog, zaboravljena Usluga i lopovluk oko nje

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.