Odgovori na pitanja vijećnika: Pazin dobiva pitku vodu iz Butonige i Sv. Ivana

ButonigaIako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije bilo novih pitanja vijećnika, pismeno im je odgovoreno na niz ranije postavljenih.
Iz Istarskog vodovoda stigao je odgovor da se Pazin od 2005. opskrbljuje vodom iz Svetog Ivana (sjeverno od Beramske vale – Trviž, Katun Trviški, Vela Traba, Ruhci, Brajkovići), a ostali dijelovi iz sustava Butoniga. Ovisno o hidrološkim prilikama i tehnološkim mogućnostima pojedinih izvora i postrojenja, moguće je u svakom trenutku vodoopskrbu usmjeriti na jedan ili drugi izvor ili na oba istovremeno čime je ona uvijek sigurna.
U siječnju 2006. odlukom poglavarstva osnovan je Odbor za europske fondove koji je sastavio popis kapitalnih projekata za razvoj Grada, a poglavarstvo je utvrdilo prioritete te sačinilo njihov popis u suradnji s mjesnim odborima. Novac iz pretpristupnih fondova Europske unije Grad nije dobio, ali su obavljene brojne predradnje nužne za kandidiranje, piše gradonačelnik Neven Rimanić. Tako je niz pazinskih projekata ušao u ROP – Regionalni operativni plan Istarske županije, što je preduvjet za njihovo kandidiranje. Kako neki fondovi poput INTERREG-a zahtijevaju međunarodnu suradnju, brojni su poslani na CBC – Cross border cooperation, radi traženja potencijalnih partnera. Pazin i Županijsko društvo Crvenog križa kandidirali su partnerski projekt za CARDS program Europske komisije, ali nisu zadovoljili uvjete. U Odjelu za komunalni sustav i prostorno planiranje sprema se dokumentacija radi prijave na natječaj Ministarstva poljoprivrede raspisan u lipnju 2007. za treću mjeru SAPARD programa za gradnju kanalizacije u ruralnim područjima.
Sanacija potpornog zida kod Kaštela planira se u 2008. godini. Pristupne rampe za invalide i ograde kod Pazinskog kolegija postavljene su nakon procjene Odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje. Parkiralište i horizontalna signalizacija na Trgu Male fontane u blizini LG galerije uređeni su na temelju zaključka gradske komisije za promet.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.