Odjeci boje Tee Paškov Vukojević

Bez uobičajenog svečanog otvorenja, u holu pazinskog Spomen doma prošlog je tjedna postavljena samostalna izložba riječke umjetnice Tee Paškov Vukojević, koja se može razgledati do kraja mjeseca.

Zanimljivi radovi u kombiniranoj tehnici i akrilu na platnu, za koje je povjesničar umjetnosti Marino Baldini kazao da se “ističu u kvalitetnoj produkciji istarsko-riječkog likovnog kruga”, nastali su u protekle tri godine.

Talentirana riječka umjetnica izložila je 16 recentnih djela (“Crvena pod kožom”, “Ekstaza”, “Spona zelene i plave” iz 2008. godine, lanjsku “Ustrajnost” te dvanaest ovogodišnjih radova).

– Promatrajući platna izražajnog kolorita i jasnih priziva na klasike moderne, nije teško uočiti dar za slaganje boja i kompoziciju te nadasve jedinstvenost vladanja množinom i bogatstvom sadržaja… Tein je izričaj poput rijeka usklađenih množina što kroz različite tehničke postupke ulaze u smisleno mnoštvo egzaltirano cjelinom, napisao je Baldini u tekstu koji prati izložbu.

Paškov Vukojević rođena je 1974. godine u Rijeci, gdje je diplomirala na Odsjeku kiparstva Filozofskog fakulteta. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i udruženja kulturnih djelatnika talijanske manjine Cenacola.

Dosad je za umjetničke radove dobila dvadesetak nagrada na području slikarstva, a aktivno se bavi i kiparstvom, keramikom i pedagoškim radom. Predaje u talijanskoj osnovnoj školi “San Nicolo” u Rijeci, a također vodi likovne radionice.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.