ODLAGALIŠTE OTPADA U JELENČIĆIMA: Milijun kuna za novo reciklažno dvorište

Ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u sklopu pazinskog odlagališta otpada Jelenčići potpisali su pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik uprave tvrtke izvođača radova “Vladimir Gortan” Darvin Žufić

Milijun kuna vrijedan je ugovor za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u sklopu pazinskog odlagališta otpada Jelenčići koji su jučer ujutro u gradskoj vijećnici potpisali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i predsjednik uprave tvrtke izvođača radova “Vladimir Gortan” Darvin Žufić. Točnije vrijednost ugovora iznosi 1,02 milijuna kuna s PDV-om, a rok za izvođenje radova istječe 180 dana odnosno pola godine od dana uvođenja izvođača u posao.

Usluga će i dalje voditi poslove

Pazinska građevinska tvrtka “Vladimir Gortan” izabrana je temeljem provedenoga postupka javne nabave. Primljene su dvije valjane ponude, a njihova je bila ekonomski najpovoljnija. Istovremeno je potpisan ugovor o izvođenju nadzora nad radovima izgradnje reciklažnog dvorišta, vrijedan 28.750 kuna s PDV-om, koji je u ime izvođača potpisao predsjednik uprave tvrtke Učka konzalting Tomislav Hek.

Podsjetimo, Grad Pazin je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta prijavio u veljači na natječaj “Građenje reciklažnih dvorišta” Ministarstva zaštite okoliša i energetike i odobreno im je sufinanciranje u visini od 85 posto odnosno 899 tisuća kuna.

Cilj je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i doprinijeti smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, a istodobno će se provesti informiranje stanovnika s područja Grada. Nakon ishođenja uporabne dozvole reciklažno će dvorište Grad predati na upravljanje pazinskoj komunalnoj tvrtki Usluga. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,24 milijuna kuna, dok prihvatljivi troškovi iznose 1,05 milijuna kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. (A. DAGOSTIN)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.