Odličan nastup Turčinovića i Nišandžića

Proteklog vikenda u talijanskom gradu Verolanuova kraj Brescie održana je utrka biciklista (hand-bike) internacionale za osobe s invaliditetom „Paracycling CUP“ u organizaciji biciklističke federacije UCI-a, u cestovnoj vožnji i kronometru.

U 12 kategorija sudjelovalo je preko 120 natjecatelja iz 7 zemalja, a Hrvatsku su predstavljali članovi „Sportskog društva paraplegičara“ Pula reprezentativac Gracijano Turčinović iz Sv. Petra u Šumi i mladi Dejan Nišadžić iz Čepića kojem je ovo bilo prvo službeno natjecanje.

Gracijano Turčinović koji je nastupao za BK MTB Istra Pazin u kategoriji H2  u cestovnoj vožnji (na 33 km) od 12 natjecatelja zauzeo je 9. mjesto, a u kronometru (na 11 km) od 13 natjecatelja odlično 5. mjesto, što mu je u ukupnom poretku donijelo 7. mjesto. Turčinović je od prošle utrke poboljšao prosječnu brzinu na 35,20 km/h , a cilj mu je da do nastupa na Svjetskom prvenstvu u Danskoj poboljšati prosječnu brzinu do 37 km/h. U njegovoj kategoriji H2 prvi u ukupnom poretku bio je Talijan Paolo Coccceto sa prosječnom brzinom od 39,50 km/h.

Mlad i perspektivan Dejan Nišandžić iz Čepića nastupao je za BK Istra-bike iz Čepića u kategoriji H1 i u nešto slabijoj konkurenciji, u cestovnoj vožnji (19,80 km) od 3 natjecatelja zauzeo 2. mjesto, s prosječnom brzinom od 22 km/h, a u kronometru 3. mjesto, te je u ukupnom poretku završio na trećem mjestu. U Dejanovoj kategoriji H1 prvi je bio Izraelac Yakov Leon s prosječnom brzinom od 32 km/h.

Ovo natjecanje omogućili  su mnogi sponzori, donatori i prijatelji:
BK MTB Istra Pazin
BK Istra-bike Čepić
Općina Kršan

Sponzori:  Bina Istra d.o.o., Tjestenina „Klara“ Kanfanar, Auto kuća Zubak,  Macuka d.o.o. , Etikgraf d.o.o., Jadransko osiguranje

Turčinović i Nišandžić se zahvaljuju svima koji su pomogli.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.