Odličan nastup Turčinovića u društvu svjetskih handbikera

Proteklog vikenda u talijanskom gradu Castelo San Giovani kraj Pianceze održan je Svjetski kup u biciklizmu za osobe s invaliditetom u organizaciji biciklističke federacije UCI, na kojem je u 10 kategorija sudjelovalo 70-ak natjecatelja iz 16 zemalja.

Iz Hrvatske je nastupio Gracijano Turčinović, poznati Supetarski hanbiker, član „Sportskog društva paraplegičara“ Pula, koji je na ovom natjecanju nastupio za MTB „Istra“ Pazin. U kategoriji H2 u ukupnom poretku od 19 natjecatelja u cestovnoj vožnji i kronometru zauzeo je solidno 12. mjesto sa ukupnim vremenom 1:03:08:71. Prvo mjesto pripalo je Talijanu Paolu Cecchettu (0:54:17:34).

Turčinoviću je ovo natjecanje sa svjetskom elitom handbikera dobro došao test spremnosti, budući da se s trenerom Mladeno Pucarićem nalazi u pripremnoj fazi za Svjetsko prvenstvo u Danskoj u rujnu ove godine.. Turčinović je na ovom natjecanju postigao najbolju prosječnu brzinu na kronometru (34,50), a slijedi mu tijekom srpnja nastup na Svjetskom kupu u Bresciji u Italiji.

Ovo natjecanje Turčinoviću su omogućili Savez sportova Istarske županije, Savez sportova Grada Pule, MTB-Istra –Pazin, te sponzori: Tjestenina „Klara“ Kanfanar, Auto kuća „Zubak“. Turčinović se ovim putem zahvaljuje svima koji su pomogli.

Sportsko društvo paraplegičara Pula

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.