Odličan rezultat paraolimpijca Turčinovića u Carpiu

2U Carpiu (ITA) ove je nedjelje održan je 27. maraton memorijal Enzzo Ferari. U kategoriji hendbike nastupao je Supetarski paralimpijac Gracijano Turčinović. Turčinović je od ukupno 29 hendbikera ušao u cilj u drugoj grupi s rezultatom 1:11:55, i zauzeo 10 mjesto zaostavši od drugo plasiranog samo 33 sekunde. Prvo mjesto osvojio je Tomasoni Giordanu (ITA) sa vremenom 1:05:01 min, drugoplasirani je bio Conforti Claudio (ITA) sa vremenom 1:11:22 min, trećeplasirani bio je Picco Cristiano (ITA) s vremenom 01:11:28.

U ženskoj konkurenciji od tri natjecateljke prva na cilj stigla je ITA Porcellato Franceska sa rezultatom 1:18:46 min , druga na cilj stigla je Puljanka Mirjana Ružnjak sa vremenom 1:30:46 min , zadnja na cilj stigla je Valenti Sara ITA sa vremenom 2:02:59 min.

Kad se uzme da je Gracijano nakon duge pauze od sedam mjeseci zbog teške ozljede, dva prijeloma noge, sa treningom započeo tek u srpnju mjesecu ove godine, postignuti rezultat i plasman vrijedan je divljenja. Ovim rezultatom oborio je apsolutni državni rekord u handbikeu, poboljšavši za 60 sekundi svoj dosadašnji najbolji rezultat.

Ove kratke pripreme i nastup pomogli i sponzorirali su:

Savez sportova Istarske Županije
Grad Rovinj
Općina Sv.Petar u Šumi
Općina Cerovlje, Karojba, Motovun
OPG Tikel Špinovci Karojba
Liječnički tim u Lovranu
Sportski liječnik dr. Tomislav Furlan
serviser Bažon Damir

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.