Odlučili manifestaciji dati regionalni karakter

U sklopu programa Dani arhitekture u Istri u pazinskoj je galeriji Društva likovnih stvaratelja preksinoć otvorena gostujuća “Godišnja izložba članova Društva arhitekata Istre 2016.”.

– Kao novi tim koji organizira ovu tradicionalnu izložbu uvidjeli smo da je manifestacija od Istre vidjela samo Pulu, pa smo se odlučili to ispraviti i dati toj manifestaciji regionalni karakter, kako je bilo prvotno i zamišljeno, kazao je uvodno predsjednik DAI Emil Jurcan koji je na tu poziciju izabran lani. Osim glavnih događanja koji se održavaju u Puli ove su godine tako odlučili gostovati i po istarskim gradovima (Pazin, Labin i Poreč), pa su tako za Pazin pripremili godišnju izložbu u kojima je radove (makete i plakati) izložilo jedanaest uglavnom pulskih autora.

U istom su prostoru izložili presjek nagrađenih radova s ovogodišnjeg Salona arhitekture Novi Sad s autorima iz područja jugoistočne Europe. Izložbe je moguće pogledati do 8. prosinca. U susjednom buffetu Bunker također je otvorena izložba “Zaludgraditelj” Marka Krojača i Milete Mijatovića. Radi se o grafičkim mapama u tehnici sitotiska koje su posvećene arhitektu Bogdanu Bogdanoviću odnosno njegovim monumentalnim spomenicima žrtvama Drugog svjetskog rata po kojima je ostao ponajviše zapamćen.

U buffetu Bunker jučer je ujutro u sklopu izložbe predstavljen zbornik ovogodišnjih aktivnosti Društva, a predstavio ga je predsjednik Društva Emil Jurcan.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.