Odluke i preporuke o postupanjima na području Grada Pazina zbog sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19

Zbog smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić donio je sljedeće Odluke:

1. Odluka o odgađanju svih kulturnih i sportskih događaja u Gradu Pazinu.pdf

2. Odluka o zatvaranju sportskih objekata.pdf

3. Odluka o ograničenju rada ugostiteljskim objektima.pdf

Stoga, na području Grada Pazina:

odgađaju se sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru
• za javnost se zatvaraju muzej, gradska knjižnica i odgađaju se okupljanja unutar ustanove Spomen dom (predavanja, kino programi, kazališni programi, koncerti, priredbe i sve druge aktivnosti koje uključuju okupljanje većeg broja ljudi)
• za javnost se zatvaraju sportski objekti na području Grada Pazina
• ugostiteljskim objektima na području Grada Pazina iz skupina “Restorani”, “Barovi” i “Objekti jednostavnih usluga” ograničava se radno vrijeme od 6:00 do 23:00 sata
• udrugama civilnog društva preporuča se otkazivanje svih okupljanja članova
• preporuča se da se prije odlaska liječniku u Dom zdravlja pacijent telefonom javi svom liječniku i dogovori daljnje postupanje
• preporuča se da se sprovodi odvijaju u krugu obitelji
• u gradskoj upravi bit će ograničen rad sa strankama te će se isti obavljati isključivo telefonskim i elektroničkim putem.

Odluke su donijete na temelju preporuka Stožera civilne zaštite Istarske županije i Smjernica za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa.
Dodatno, trgovačko društvo Usluga d.o.o. obustavilo je održavanje redovitog mjesečnog sajma u Pazinu (koji je bio predviđen za 7. travanj), a prilikom posljednjih ispraćaja pokojnika na grobljima Grada Pazina i općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Tinjan, Motovun, Lupoglav i Sveti Petar u Šumi bit će na snazi posebne mjere odnosno ispraćaji će se održavati isključivo u krugu obitelji.
U upravi Društva na adresi Šime Kurelića 22 i u uredu za parkirališne usluge u ulici Družbe Sv. Ćirila i Metoda 4 do daljnjeg bit će ograničen rad sa strankama te će se isti obavljati telefonskim i elektroničkim putem.
Sve mjere usklađene su s preporukama Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, te gradskog stožera Civilne zaštite.
Molimo javnost za razumijevanje i suradnju kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje epidemija ove bolesti.

4 komentara na “Odluke i preporuke o postupanjima na području Grada Pazina zbog sprječavanja širenja koronavirusa COVID-19”

 1. Marconi napisao:

  Odgovorno, racionalno i na vrijeme. Možda malo preblage mjere, ali primjerene situaciji. Važno je sada da ih mi, svaki od nas pojedinačno, dosljedno i bez izostanka poštujemo.
  Apel osobama kojima je izdano rješenje o “samoizolaciji”: ” U ime svih građana, naročito naše djece i naših unuka, poštujte samoizolaciju. Izdržite tih propisanih 14 dana, Budimo krajnje odgovorni najprije prema sebi, a onda i prema drugima. Sigurno je da nikome u izolaciji ili karanteni nije lako, posebno ne psihički, ali treba izdržat pri svega u interesu naših novih pokoljenja”
  Treba biti odgovoran, ali racionalan i što je jako važno bez panike i bez širenja neprovjerenih i li netočnih informacija. Izdržljivi smo mi, prošli smo nedavno rat, brojne ekonomske i druge krize i sve smo izdržali. Bili smo krajnje odgovorni, suosjećajni, humani, pomagali smo jedni drugima, susjed – susjedu, prijatelj – prijatelju, neznanac – neznancu. Zar nam trebaju drugačija iskustva?
  Najvažnija nam je zadaća spriječiti mogućnost širenja virusa. Budemo li odgovorni u poštivanju naloga, rješenja, preporuka i uputa nadležnih službi ( Zdravstvenih tijela i ustanova, stožera CZ svih razina i dr.) možemo uspjeti, a mislim da i moramo.
  Da želimo pobjediti u ovoj bitci protiv corona virusa neupitno je. Hoćemo li uspjeti – to zavisi jedino i isključivo od nas kao pojedinca. Pojedinca kao najvažnije karike društvene zajednice.
  Kinezi su očito uspjeli, možemo i mi.

  Da i nisam ničiji igrač ( ni politički, ni svjetonazorski, ni ini drugi) jednostavno građanin sam koji svi želi dobro, zdravlja mir i blagostanje. Stoga i ovaj moj upis sa molbom da se ponašamo odgovorno, razumno, bez panike i sigurni u sebe i svoje mogućnosti.

 2. Zabrinuti napisao:

  U većini marketa na kasama cure nemaju zaštitu a kamoli dezinfekcije a košare i kolica za hranu i potrebštine nisu vidjele toplu vodu i dezinfekciju od kad su bile nove.

  1. Marconi napisao:

   Komentar ti je ok, a ponašanje vlasnika objekata nije. Pomorimo prodavači vama koliko moremo

 3. Šunčica napisao:

  Ipak je trebala biti otvorena jedna grupa u vrtiću za one roditelje koji nemaju kamo sa djecom …pa su opet tu baka servisi oni najosjetljiviji koje moramo zaštititi.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.