Odnos čovjeka prema čovjeku najvažniji

Crveni križSpriječiti i ublažiti ljudsku patnju dugogodišnja je težnja Crvenog križa i Zelenog polumjeseca, rekao je predsjednik istarskog Crvenog križa Ante Valčić na obilježavanju Međunarodnog dana volontera Crvenog križa u Pazinu. Napomenuo je da Istra trenutno ima 300 aktivnih volontera.
– Uz sav napredak tehnologije, ipak je odnos čovjeka prema čovjeku ostao najvažniji, naglasio je gradonačelnik Neven Rimanić. Dodao je da volonteri ne žaleći truda i vremena pokazuju da su najvažnije stvari na svijetu besplatne.
– Nedavno sam na internetu pročitao da je za rješavanje svih problema na svijetu potrebno 100 milijuna volontera. Smatrao sam da je to neizvedivo, ali sada kada vidim ovu prepunu dvoranu čini mi se da je to moguće, istaknuo je Renato Kalac, načelnik Odjela zaštite i spašavanja u područnom uredu Pazin/Pula Državne uprave za zaštitu i spašavanje.
U prigodnom su programu nastupili učenici Osnovne glazbene škole Nikolina Levak na flauti te Alisa Šepić i Cintija Macuka na klaviru, mali polaznici Baletnog i plesnog studija Učilišta te ženska klapa Koral.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.