Održan 2. dio edukacije u sklopu SIMPLA projekta

Od 13. – 15. rujna 2017., u organizaciji Regionalne energetske agencije Kvarner, u Zaboku je održana edukacija za predstavnike jedinica lokalnih samouprava odabranih na temelju iskustva, posjedovanja akcijskih planova i nadogradnje istih te uključenosti u projekte s ciljem smanjenja CO2.

Kako je temeljni predmet edukacije bio izrada SUMP-a (Plan održive mobilnosti) i njegovo usklađivanje sa SEAP-om (Akcijskim planom energetski održivog razvoja koji provodi i Grad Pazin), polaznici su dobili uvid u njegov sadržaj, generalni cilj, opseg te način uključivanja dionika.

Glavni cilj SUMP-a je unaprjeđenje područja u smislu prometa za bolje funkcioniranje grada dok je u energetskom smislu cilj poticanje prometa koji će omogućiti smanjenu potrošnju energije. Jedna od pretpostavki Plana održive mobilnosti je poticanje hodanja i aktivnog kretanja (pješačenje do odredišta vremenski udaljenog 10 – 15 minuta).

Osim predstavljanja prometnog modela te važnosti integracije različitih vidova prometa (npr. povezivanje željezničkog prometa s ostalima i sl.), gradovima je predstavljena i važnost izrade SECAP-a, čiji će segment (Plan prilagodbe klimatskim promjenama) Grad Pazin izraditi u sklopu Life SEC Adapt projekta koji je započeo s provedbom 1. rujna 2015., a predviđeni završetak je 31. prosinca 2018.

Više o edukaciji pročitajte ovdje.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.