Održan 2. Okrugli stol u okviru projekta “Razvoj stručnog studija održivog agroturizma kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir”

U okviru projekta „Razvoj stručnog studija Održivi agroturizam kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir“, čiji je nositelj Veleučilište u Rijeci, partneri Grad Pazin i LAG „Središnja Istra“, a kojeg financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, održan je 3. ožujka 2016. godine 2. okrugli stol pod nazivom „Mogućnosti udruživanja i definiranje ključnih poslova za agroturizme ”.

Na okruglom stolu sudjelovali su Dekan Veleučilišta u Rijeci, Saša Hirnig, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, prdstavnici Agencije za ruralni razvoj Istre, članovi projektnog tima te predstavnici OPG-ova, PG-ova, agroturizama i iznajmljivači sa područja istarske županije.

Tema ovog susreta proizašla je iz prvog Okruglog stola organiziranog u prosincu prošle godine. Zvonko Čokljat iz Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo predstavio je prisutnima mogućnosti udruživanja za agroturizme s naglaskom na zadruge kao oblike udruživanja i poslovanja. Cilj okruglog stola bilo je istražiti mogućnosti udruživanja agroturizama, razinu zainteresiranosti ključnih aktera te utvrditi postoji li za time realna potreba. Zaključeno je kako je je za potencijalno udruživanje agorturizama potrebno preciznije definirati interese agroturizama i prema tome naći odgovarajući oblik udruživanja.

S druge strane, za udruživanjem OPG-ova pokazan je veliki interes prisutnih, ali je potrebno detaljnije razmotriti mogućnosti i isplativost udruživanja sa agroturizmima naspram udruživanja među sobom te što bi to u konačnici značilo za njihovu proizvodnju, kvalitetu, plasman i promociju proizvoda.

lag-sredisnjaistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.