Održan 3. Festival sportske rekreacije

2Društvo tjelesnih invalida Pazin jučer je po prekrasnom sunčanom lijepom vremenu, na otvorenom prostoru bivše vojarne pod pokroviteljstvom Istarske Županije i Grada Pazina organizirao 3.festival sportske rekreacije za osobe s invaliditetom “PAZIN 2015”.

Na samom početku 3.festivala Predsjednik Gracijano Turčinovića pozdravio je sve prisutne,udruge, članove, volontere, i izrazio zadovoljstvo da u sklopu dana Grada Pazina već treću godinu zaredom organiziramo festival sportske rekreacije za osobe s invaliditetom” PAZIN 2015″.

Zatim je Turčinović pozdravio sve članove DTI Pazina, predstavnike Grada Pazina dogradonačelnika Veljka Brajković,višu referenticu za socijalnu skrb i zdravstvo Sanju Seler, članove projekta organiziranih aktivnosti za starije osobe Pazin (voditeljicu Sofi Cvitko ),članove poludnevnog boravak iz Buzeta ( voditeljicu Sanja Pernić), članove Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije ( poludnevni boravak Pazin- voditeljice Petru Ferenčić i Marijanu Vrbica),članove udruge gluhih i nagluhih Pazin( predsjednicu Semku Matić ).

Turčinović je rekao da je cilj ovog festival da se osoba s invaliditetom sa različitim stupnjem i vrstom invaliditeta uključuju u sportsko- rekreacijske aktivnosti,također da se uz kulturno- zabavne sadržaje razmijeni svoja životna iskustva, da se bolje upoznamo , i kroz rekreaciju da budemo što zdraviji i pokretniji.

Na kraju Turčinović je zaželio svima puno sreće u natjecanju, ugodno druženje i zabavu, i proglasio 3.festival sportske rekreacije za osobe s invaliditetom ” PAZIN 2015″ OTVORENIM.

Prije samog početka natjecanja sve prisutne također je pozdravio dogradonačelnik Veljko Brajković u ime Grada i Gradonačelnika Renata Krulčića zaželio svima dobrodošlicu , puno uspjeha u natjecanju, zahvalio je DTI Pazinu na organiziranjem ovako uspješnog 3. festivala , i na kraju okušao se u bacanju kolutova, i tim činom natjecanje je započelo.

Nastupalo je 36 natjecatelja, u 7 disciplinama: gađanje kolutovima, pikadu, bacanju loptice u koš, rušenje čunjeva, štafetu nošenja loptice u žlici i potezanje konopa.

U Pikadu 1. mjesto osvojio je Silvano Krajcar (Udruga gluhih i nagluhih Pazin), 2.mjesto pripalo je Zdenki Medić ( DTI Pazin ), i 3.mjesto osvojio je Dalibor Rusac ( DTI Pazin).

Bacanje loptice u koš, 1 . mjesto osvojio je Livio Sloković ( DTI Pazin ) , 2 mjesto Nenad Starić DTI Pazin, 3. mjesto Gracijano Turčinović ( DTI Pazin ) .

U gađanju kolutovima najbolji i 1. mjesto pripalo je Liviu Slokoviću ( DTI Pazin ), 2. mjesto Zdenki Medić ( DTI Pazin ), i 3.mjesto Silvanu Krajcar ( Udruga gluhi i nagluhih Pazin ).

Rušenje čunjeva najbolja sa osvojenim 1. mjestom bila je najstarija natjecateljica Marija Lovrinić (projekta organiziranih aktivnosti za starije osobe Pazin ) 2 . mjesto Marija Jurčić ( projekt organiziranih aktivnosti za starije osobe Pazin ) i 3. mjesto Milki Jelenčić ( projekt organiziranih aktivnosti za starije osobe Pazin ).

Nošenje loptice u žlici najbolja udruga i 1. mjesto osvojilo je DTI Pazin, 2. mjesto Poludnevni boravak Pazin, i 3. mjesto poludnevnom boravku Buzet U najatraktivnija disciplini potezanje konopa najbolji i 1. mjesto osvojili su domaćini DTI Pazin, 2. mjesto Udruga gluhih i nagluhih Pazin , dok je 3.mjesto osvojila Poludnevni boravak Pazin.

Na kraju uz ručak i podjelu medalja, sve prisutne zabavljao je Mauricio Zović na harmonici.
Organizatori DTI Pazina zahvaljuju se svima sponzorima Hotelu Lovac, Reginexu, volonterima koji su pomogli u organizaciji .

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.