Održan 6. Festival „Sporta i glazbe“ u Pazinu

U subotu 22. rujna 2018. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin organiziralo je sada već tradicionalni 6. Festival „Sport i glazba“ na kojem je sudjelovalo pedesetak članova Društva osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina, Rovinja i Buzeta, korisnice Dnevnog boravka za starije osobe Pazin te korisnici Doma za odrasle osobe Motovun.

Cilj ovog festivala je da se osobe s invaliditetom s različitim stupnjem i vrstom invaliditeta uključe u sportsko-rekreativne aktivnosti, razmjene svoja životna iskustva, da kroz rekreaciju budu što zdraviji i pokretniji, da se podigne kvaliteta njihova života te da se uspješno integriraju u sportski i društveni život zajednice u kojoj žive.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin Patricie Hrvatin svim prisutnim sudionicima Festivala obratio se gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić. Istaknuo je kako je jedna od vrijednosti koju Grad Pazin potiče i koja je definirana u Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017. – 2021., dostupnost Sporta za sve. Pritom je iskazao zadovoljstvo održavanjem ovog Festivala sporta i rekreacije koji je namijenjen osobama s invaliditetom, a koji Grad Pazin podržava već po 6. put.

Nakon iskazane želje za uspješno natjecanje i lijepo zajedničko druženje simboličnim rušenjem čunjeva na visećoj kuglani Festival su zajedno otvorili Gradonačelnik i predsjednica DOSTI-a Pazin.

Natjecatelji su se potom okušali u četiri discipline: bacanju lopte u koš, gađanju kolutovima, rušenju čunjeva (visećoj kuglani) te igranju pikada. Na kraju sportskog dijela programa, najvještijim sudionicima iz svake discipline podijeljene su medalje za osvojena prva tri mjesta.

Nakon službenog natjecanja uslijedio je zajednički ručak uz veselo druženje i pjesme Domskog banda iz Doma za odrasle osobe Motovun.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.