Održan drugi kviz “Dragi naš Pazin”

Povodom Dana Grada Pazina, danas u četvrtak 09.lipnja u 09.30 na Trgu Slobode započeo je drugi kviz za djecu i mlade pod nazivom “Dragi naš Pazin”. Ovogodišnji kviz je posvećen i visokoj 750. obljetnici izgradnje župne crkve sv. Nikole. Kviz se sastojao od tri programa: natjecanje u poznavanju kulturno-umjetničke baštine, prirodnih znamenitosti i povijesti grada; kreativne likovne radionice; edukativne i likovne radionice za najmlađe (predškolce).

Natjecanje u poznavanju kulturne i povijesne baštine Pazina osmislili su prof. Daniel Bogešić i Sandra Sloković. Na natjecanju sudjelovalo je 6 parova učenika, po dva iz svake pazinske škole, te su ih pratili mentori Mirjana Mila Anzur i Igor Dobrić.

Natjecatelji su u paru trebali rješavati zadatke na znamenitim lokacijama u gradu, te su im gostoljubivo svoja vrata otvorili župna crkva, franjevački samostan, DAPA i EMI u Kaštelu. Svi sudionici dobili su pohvalnice i marende, a najbolji i vrijedne nagrade.

Rezultati ovogodišnjeg kviza:

Mjesto:
Rafael Družetić i Roman Kalčić – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, mentori:Barbara Širol i Mladen Majušević

mjesto:
Tonka Čikeš i Maja Keleva – Pazinski kolegiji – klasična gimnazija, mentor: Daniel Bogešić

mjesto:
Danijel Putinja i Anton Močibob – Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin, mentor: Igor Dobrić

Istovremeno za predškolce iz vrtića Olga Ban, predvođene odgojiteljicom Ritom Ujčić, a u suradnji s župnikom Mladenom Matikom, održala se edukativna radionica o kulturnoj baštini u župnoj crkvi.

U likovnoj radionici skupina učenika iz Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, predvođenih prof. Evom Bulić, obnovili su bubamare na betonskim čunjevima na trgu.

Organizator ovih događanja je Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka u suradnji s Pazinskim kolegijem, a pod pokroviteljstvom Grada Pazina.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.