Održan Eko tjedan u GSŠJD

GimnazijaOvogodišnji eko-tjedan u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile jučer je završio u školskom holu koncertom na kojem su nastupili školski bend i plesna skupina te vokalna skupina Rožice.
Eko-tjedan je započeo u ponedjeljak sportskim susretima između domaćih učenika te gostiju iz porečke SŠ Mate Balote i rovinjske SŠ Zvane Črnje. Djevojke su se natjecale u košarci, a mladići u nogometu.

U utorak je uz novo izdanje obilježena 50. obljetnica školskog lista »Stvarnost«, a u srijedu je održana tradicionalna parlaonica. Na »tapetu« je bilo pitanje europskih integracija, a pobijedila je skupina koja se protivi ulasku Hrvatske u EU. U četvrtak su, na Svetog Nikolu, učenici drugog i trećeg razreda smjera upravni referent darivali romsku djecu pulskih dječjih vrtića.
Jučer su pojedini razredi s mentorima u radionicama na različite načine obrađivali zanimljive teme te ih poslijepodne u Plavoj dvorani prezentirali ostalim učenicima. Medicinske, prirodoslovne, biološke, sve prvenstveno ekološke teme redale su se pred učenicima. Izdvajamo matematički rad učenika mentora Šime Šuljića, koji su izračunali idealnu veličinu limenke, odnosno kojom se širinom limenke dobiva najveći obujam za najmanje potrošenog materijala. Mnogi su učenički projekti bili terenski pa su posjetili Pazinčicu, Ćićariju, Gortanov brijeg itd.
U programima su sudjelovali i učenici ljubljanske Srednje šole za elektrotehniko in računalništvo, rovinjske Strukovne škole Eugena Kumičića i domaće OŠ Vladimira Nazora.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

5 komentara na “Održan Eko tjedan u GSŠJD”

 1. bri napisao:

  a ja bi opet imala eko tjedan.. :(

  1. cesko napisao:

   a eko mjesec?
   Kad je bal nek je maskenbal..

  2. zoky napisao:

   takodjer…:)

 2. markop napisao:

  Cu san da je skolski bend ima odlican nastup za eko dan… cestitke i njima!

 3. zoky napisao:

  posljednjih godina eko dan je bija bomba dan….poslije kraja polugodišta i kraja godine najbolja festa u klubu!!!!samo neka se nastavi ta tradicija

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.