Održan okrugli stol o civilnom društvu i prezentacija Programa javnih potreba za 2017. godinu

U organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra i Grada Pazina održan je okrugli stol na temu: „Civilno društvo – jedan od temelja razvoja Grada Pazina“ s ciljem poticanja udruga na veći angažman u zajednici.

Ovom prilikom predstavnici udruga upoznati su sa dva netom objavljena natječaja: Javnim natječajem za financiranje programa/projekata/manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2017. godini te Javnim natječajem za podnošenje prijava za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro.

Prilikom predstavljanja natječaja za financijske potpore pročelnica Upravnog odjela za samoupravu upravu i društvene djelatnosti osvrnula se na uvjete i iznose prošlogodišnjeg natječaja kada je na natječaju za financijsku podršku Grad Pazin izdvojio u proračunu 610.000,00 kuna, dok je za 2017. godinu ukupna vrijednost 660.000,00 kuna te ukazala na sadržaj o kojem je važno voditi računa prilikom ovogodišnje prijave, najčešćim propustima, rokovima, sadržaju i kriterijima za dodjelu financijske podrške.

Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija na konkretnim je primjerima upoznala sudionike sa najčešćim pogreškama  o kojima trebaju voditi računa prilikom izvještavanja.

Po prvi puta sukladno zakonskim obvezama raspisan je i javni natječaj za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro i to za 14 prostora koje već uglavnom koriste udruge ali im je istekao dosadašnji ugovor o korištenju prostora. Sudionicima su prezentirane najvažnije informacije o kojima je potrebno voditi računa prilikom prijavljivanja, dok je cjelovita prezentacija poslana na sve pazinske udruge s postojeće mailing liste.

Javni natječaji raspisani su 26. siječnja 2017. godine i otvoreni 30 dana odnosno zaključno s 27. veljače.

Sudionici su upoznati s informacijom da je raspisan i  Natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2017. godini kojeg provodi Zajednica sportskih udruga Grada Pazina. Za sportske udruge natječaj je otvoren do 28. veljače i prijavljuje se Zajednici sportskih udruga Grada Pazina.

Sve detaljne informacije o svim natječajima za organizacije civilnog društva dostupne su na službenim stranicama Grada Pazina www.pazin.hr

Na kraju je predstavnica Zaklade Helga Može Glavan predstavila natječaje zaklade i evropske natječaje na koje udruge, ovisno  o svojim mogućnostima, mogu aplicirati, samostalno i u partnerstvu. Na aktualne teme razvila se i konstruktivna rasprava sa 25 prisutnih predstavnika udruga.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.