Održan prijem učenika Osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešca – Općina Matulji te članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije

Gradonačelnik Renato Krulčić održao je prijem za učenike sedmih razreda Osnovne škole Drage Gervaisa iz Brešca – Općina Matulji s ravnateljicom škole Dijanom Pažin, te profesoricom Nerom Malbaša. Prijemu su prisustvovali i članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije s predsjednikom Brankom Afrićem, članovi Udruge antifašista Pazin s predsjednikom Milanom Antolovićem, te učenici osmih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin s profesoricom Martinom Grubiša.

Povod dolaska učenika iz Brešca i članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista Liburnije bilo je nedavno svečano obilježavanje donošenja Pazinskih odluka, te su tom prilikom obišli Pazin i njegove znamenitosti, te položili vijenac u Parku narodnog ustanka.

Gradonačelnik je prisutnima izrazio dobrodošlicu te ukratko predstavio Pazin i njegove posebnosti, a potom je uslijedilo predavanje Milana Antolovića o antifašizmu u Istri od dolaska vlasti Kraljevine Italije na ove prostore, koji je svoj vrhunac doživio upravo donošenjem Pazinskih odluka.

Nakon prigodnih govora uslijedila je razmjena poklona te neformalno druženje.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.