Održan svečani prijem za predstavnike Katoličke crkve

Tradicionalni prosinački prijem za predstavnike Katoličke crkve gradonačelnika Grada Pazina održao se u srijedu, 21. prosinca 2016. godine. Gradonačelnik se na prijemu osvrnuo na najznačajnije projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku te najavio projekte koji očekuju Grad Pazin u nadolazećem razdoblju. Također, istaknuo je i nastojanja gradske uprave da se ostvari gospodarski rast, poveća kvaliteta života građana, kako na području komunalne infrastrukture, tako i na području socijalne skrbi, zatim na području obrazovanja, kulture i sporta. Naglasio je kako gradska uprava u tim nastojanjima radi odgovorno, efikasno i transparentno. Osim toga, spomenuo je senzibilitet pazinskog civilnog sektora koji također pomaže potrebitima.

Župnik Mladen Matika zahvalio se u ime svih prisutnih svećenika ali i u ime Biskupije, na zajedničkoj suradnji, na realiziranim projektima ali i onima koji su još u tijeku, između kojih je posebno istaknuo suradnju u obilježavanju 750. obljetnice župne crkve Sv. Nikole u Pazinu. Na kraju je svim prisutnima zaželio blagoslovljen Božić te uspješnu Novu Godinu.

Prijemu su prisustvovali pazinski župnik Mladen Matika, ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Alejandro Castillo Jiménez, franjevci Franjevačkog samostana Pohođenja BDM, staropazinski župnik Željko Zec, župnik Anton Žufić i župnik Maksimilijan Ferlin.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.