Održana 2. eko akcija na vodopadu Bačanova jama

Manje od dvadesetak volontera iskoristilo je neuobičajeno toplo vrijeme za ovaj dio godine da učini nešto dobro za svoj Grad i pridružilo se eko akciji u kanjonu Bačanove jame na Rijavcu. Bila je tu jaka ekipa iz prošle akcije: Goco, braća Peroš, Dino, Rafo, Rafo2, Siko i drugi… a pridružili su se još Jopi i jedan naš stari akcijaš veteran – Arbo.

Uz nas dvojicu (Bruno i tata) tu su bili i dvojica iz udruge Happy End, i Maresti iz Speleološkog društva. U takvom odnosu snaga, i bez motorizirane podrške HO Rigo, koji je bio zauzet drugim obavezama, odlučili smo sići 150 m dalje u kanjon i iz korita potoka izvući starudiju i smeće koje se zaglavilo u korjenje stabala uz vodu ili između stijenja. Nimalo lak pothvat (kao što se iz videa da zaključiti), ali jako motivirajući, jer se sa svakim komadom iz korita izvađenog otpada kanjon pred našim očima preobražavao iz deprimirajućeg apokaliptičnog spomenika ljudskom nemaru u prekrasan i nadahnjujući kutak prirode.
Maresti i Goco su montirali čeličnu sajlu iz dna kanjona do jedne bočne stijene, pa je tom “žičarom” smeće transportirano do ruba njiva na Rijavcu odakle će biti zbrinuto kad akcija završi. Naime, tehnički problemi oko postavljanja dizalice dosta su odužili akciju, pa je dio, uglavnom limarije ostao na hrpi u dnu kanjona čekajući svoj red za žičaru. Stoga, slijedeće subote ponovno – akcija.

P.S. kako je ovom akcijom iscrpljen budžet kojeg je TZSI imala u svom projektu “Dolina mlinova”, za slijedeću nam je akciju (čitaj: ručak i piće) neophodan sponzor. Potencijalne sponzore molimo da nas kontaktiraju na 091 750 41 25 begin_of_the_skype_highlighting            091 750 41 25      end_of_the_skype_highlighting (Radenko).

mojpotok.blog.hr

6 komentara na “Održana 2. eko akcija na vodopadu Bačanova jama”

 1. ekolog napisao:

  “Ja bin bija doša ali nisan jer su to samo pankeri.Jedan put san doša gledat akciju na Zarečkemu i vidilo se da je to akcija od pankeri i za pankere.ja ne znan ki je financira marendu za akcijaše.Sigurno je plaćena iz proračuna.Ja bin doša na akciju ali da je tamo više ljudi ki ne slušaju pank muziku nego i nešto drugo npr. brit pop ili tako nešto.Ovako ispada da eko akcije postoje samo za pankere i ispada da samo pankeri čiste prirodu a i mi drugi bimo čistili.I tako već 13 let čekamo. ”

  ;)

  1. strejt napisao:

   Je, imaš pravo, baš san pogleda video i u pozadini se čuje neka žestoka pankerica, kako da neki pili z motornon pilon. Ki to more izdržat?

  2. pank napisao:

   hahahah svaka čast pankeri! a ki ce drugi ca delat u ten gradu nego pankeri…to se zna…! :)

 2. gargamel napisao:

  hehehe, trebao si negdje naznačit da se radi o ironiji. u svakom slučaju pogledajte link http://www.youtube.com/watch?v=4z4lqsz9YrY&feature=player_embedded
  i priključite se slijedećoj akciji

  1. Galjardo napisao:

   Peroš tu doslovno rastura bubanj :-)

 3. Danijel napisao:

  Svaka čast ljudi! Bravo!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.