Održana 4. folklorna večer

Folklorno društvo PazinU solidno popunjenoj velikoj dvorani pazinskog spomen doma sinoć je održana 4. folklorna večer u spomen Cvetku Benaziću i Jasenki Štefanić, preminulim dugogodišnjim voditeljima Folklornog društva Pazin.

Koncert je otvorila vokalna skupina Folklornog društva Pazin “Sopelice” izvedbom pjesme “Ča je more”, nakon čega je uslijedila dječja sekcija društva s plesovima “Sette passi” i “Promjena”, što je publika nagradila velikim aplauzom. “Sopelice” je uvježbao njihov voditelj Marko Pernić, a dječju sekciju Renato Šilić.

Odrasla sekcija predstavila se plesovima “Mazurka”, “Stara polka” i “Pritilica”, dajući posjetiteljima mogućnost da dožive tradicionalne istarske plesove na način kako su se nekad plesali. Koreograf plesova bila je Dorijana Šilić. Glazbenu pratnju činili su gunjci u sastavu: Dubravko Rabar na harmonici, Davor Zović na bajsu i Marko Pernić na violini.

Na pozornicu su zatim došli mama i sin, Nives i Patrik Matić koji su odsvirali mantinjadu, a nakon njih se publici, s par prigodnih riječi, obratio pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Prvi gosti folklornog društva Pazin bili su KUD “Elizabeta” iz Jalžabeta. Oni su se publici predstavili u dva navrata. Prva koregrafija “Izvor voda je ustaj mala zora je”, u aranžmanu voditelja Tihomia Kukuljića, obuhvaća splet plesova i pjesama izvornog folklora iz Jalžabečkog područja. Druga, “Lijepa naša gora zelena” dala je priliku starijoj folklornog sekciji, a obuhvaćala je plesove “Rašpa”, “Elzerica”, “Oberštajer” i “Drmeš”.

Drugi gosti društva bila je etno skupina Veja koja je izvela “Biži, biži maglina”, “Mila moja”, “Šaltin” i “Polku”, tradicionalne istarske pjesme i svirke u modernijim aranžmanima. Grupa postoji već 4 godine, a čine je mladi pazinski glazbenici.

Pazinski folkloraši publici su zatim pokazali još dvije koreografije: splet plesova Šibenskog područja uz glazbenu pratnju Željka Farkaša na mandolini, Viktorije Knapić na gitari, Dubravka Rabara i Davora Zovića na harmonikama i Marka Pernića na kontrabasu, te najpoznatiju Dubrovačku poskočicu Linđo, što je na lijerici popratio Goran Farkaš.

Koncert je završen izvedbom “Spazzacamina”, talijanske pjesme koja se odavno udomaćila i u Istri, koju su gunjci, po prvi puta od kada postoje, otpjevali.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.