Održana 8 .humanitarna biciklijada i otvorena rampa prilagođena za osobe s invaliditetom

Nakon što je dva puta odgođena, jučer je napokon održana uspješna 8.humanitarna biciklijada u organizaciji Društva tjelesnih invalida Pazin, u suradnji B.K.-MTB-Istra-Pazin, klubom Trickeri i Savezom sportova Grada Pazina.

Iz trga Pazina 50 biciklista krenulo je prema Sv. Petru u Šumi gdje su ih dočekali mještani Sv.Petra. Nakon svete mise svi skupa prisustvovali svečanom otvaranju novog ulaska u župnu crkvu prilagođenog za osobe s invaliditetom. Tom je prigodom uz blagoslov pavlina g. Česlava član DTI Pazin Noa Modrušan svečano prerezao vrpcu i prvi ušao bez tuđe pomoći u crkvu.

Predsjednik DTI Pazin Gracijano Turčinović zahvalio se svim prisutnima, pavlinu g. Česlavu, načelniku Mariu Bratuliću i svima koji su doprinijeli da se uredi ovako lijepi ulaz za osobe s invaliditetom.

U natjecateljskom dijelu od Žminja do Gračišća u kategoriji MTB bicikla prvo mjesto osvojio je Saša Vidović, drugo mjesto Jurić Karlo i treće mjesto Vošćon Kristijan. U kategoriji “cestovna bicikla” prvo mjesto osvojio je Marino Legović, drugo mjesto Boris Demark i treće mjesto Esad Ahmić. U kategoriji žena prvo mjesto pripalo je Eleni Štrpin, drugo mjesto Svijetlani Barač, treće mjesto Gracijeli Hrastić, a na četvrtom mjestu našla se Paola Turčinović. U kategoriji  junior MTB prvo mjesto osvojio je Paulo Rigo, drugo mjesto Sandi Bažon i treće mjesto Marko Bertetić.

Ukupni pobjednik i prelazni pehar osvojio je Marino Legović, nagradu i medalju za najmlađu dobila je kao i prošle godine uporna Josipa Rigo, a za najstariju Alma Živković iz Rovinja.

DTI Pazin se zahvaljuje svima biciklistima, atletičarima na prikupljenoj donaciji od 2.900,00 kn

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.