Održana biciklistička utrka u Žminju po teškim uvjetima

mtbPrvog dana veljače biciklistička se karavana uputila u središte Istre, točnije Žminj gdje su organizatori muku mučili sa pripremom staze po skandinavskom sistemu, naime umjesto kosilica morali su se poslužiti lopatama kako bi počistili obilni snijeg koji je pao tijekom petka. Ipak je subotnji dan bio naklonjen i lagano povećanje temperature im je pomoglo da se većina snijega rastopi, ali naravno tada je staza postalo natopljena vodom te je samo čekala fanatike koji nedjeljom ne mogu biti u toplini svog doma nego moraju uznemiravati mirni centar mjesta.

Ove se godine staza vratila u centar mjesta u izmijenjenom izdanju bez kritičnih dijelova te tako pružila i slučajnim prolaznicima da uživaju u biciklističkim sportu. Staza je bila dužine 3,2 km podijeljena na asfaltnim dijelom kroz mjesto i okolnim šumskim putovima koji su svakim krugom postajali sve nezgodniji za vožnju.

Ne zamarajući se vremenskim prilikama koje su bile u okolici u Žminj je došlo preko šezdesetak vozača koji su sat vremena natjecali se najviše protiv samih sebe kako bi završili utrku. Na samom kraju ih je dočekala lagana kišica koja se ubrzo ponovno pretvorila u snijeg, ali topla maneštra pomogla je da sve to zanemare.

Slovenski dvojac iz Energije team Janez Dejak i Aleš Rijavec bili su najbrži, ali za vratom im je disao Nenad Ljubičić iz KBBXS Adrenaline.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.