Održana edukacija za koordinatore volontera

VCI edukacija 2014Proteklog je vikenda (04. i 05.04), u Društvenom centru Veli Jože, u Pazinu Volonterski centar Istra proveo prvi modul edukacije za koordinatore volontera pod nazivom „Upravljanje radom volontera“. Cilj ove edukacije je jačanje organizacija za kvalitetan rad s volonterima i osposobljavanje koordinatora volontera u istima.

Edukaciji je prisustvovalo 9 organizacija (udruge i ustanove) s područja Poreča, Rovinja, Buzeta i Pule, a petak i subotu proveli su veoma radno. Uz vođenje Danijele Ustić – predsjednice VCI, vrijedne sudionice i jedan sudionik upoznali su se Zakonom o volonterstvu, Etičkim kodeksom volontera, fazama upravljanja volonterima i rješenjima za unapređenje organizacijske strukture kod rada s volonterima. Drugi modul i nastavak edukacije održat će se 23. i 24. svibnja, također u Pazinu.

Edukacija za koordinatore volontera „Upravljanje radom volontera“ provodi se uz financijsku podršku Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te Ministarstva socijalne politike i mladih kroz projekt „Razvoj volonterstva u Istri“ koji Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s Gradom Pazinom, udrugom Suncokret – Pula i Gradom Pulom.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.