Održana radionica “Paušalci u praksi”

28.11. 2018. u prostorijama Udruženja obrtnika Pazin održana je radionica “Paušalci u praksi” u prepunoj dvorani ispred četrdesetak već postojećih obrtnika i onih koji to uskoro namjeravaju postati. Predavanje je održala predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gasparini koja je i vlasnica knjigovodstvenog obrta zajedno sa svojim suradnicima. Predavanje je bilo koncipirano u četiri dijela: definiranje paušalnog obrta i koracima u otvaranju obrta, zatim o mogućnostima samozapošljavanja, fiskalizaciji i izdavanju računa, potom o poreznim knjigama, paušalnom oporezivanju i javnim davanjima, te konačno o obveznim doprinosima vlasnika te mogućnostima zapošljavanja radnika. Svi prisutni na radionici su dobili i ogledne primjere u materijalima na samoj radionici. Radionica je odlično ocijenjena te su predložene i teme od strane sudionika, vlasnika obrta za buduće radionice koje će Udruženje obrtnika Pazin nastojati realizirati za svoje članove u bliskoj budućnosti.

2 komentara na “Održana radionica “Paušalci u praksi””

 1. AD napisao:

  Bravo ! Šteta samo da neki obrtnici paušalisti nisu ni znali za ovu radionicu. Bilo bi dobro da Udruženje obrtnika Pazin prije ovakvih i sličnih događanja obavijesti svoje članove kako bi mogli prisustvovati svi koji žele i koji trebaju informacije.
  To sigurno nije nikakav problem.
  Nadam se da će se u budućnosti voditi računa i o tome.

  1. Anonimno napisao:

   Bravo ! Šteta samo da neki obrtinici (ne nužno paušalisti) ne prate ni Facebook Udruženja obrtnika, niti su Udruženju obrtnika dali svoje kontakt podatke pa da mogu biti informirani. Bilo bi dobro da obrtnici prate Udruženje obrtika i njihova događanja kako bi mogli prisustvovati svi koji žele i zanimaju ih te informacije.

   To sigurno nije nikakakv problem. Sigurno pratite stotine drugih bezveznih Facebook grupa i stranica, pa neće biti problem još i ovu, malo korisniju. Također, predbilježeni ste na desetke drugih beskorisnih mailing lista i ostavljate svoju kontakt mail adresu sugvdje, pa dajte onda i Udruženju obrtnika. Radi sebe, ne radi njih.

   Nadam se da će obrtnici u budućnosti voditi računa o tome.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.