Održana redovna izborna Skupština Planinarskog društva “Pazinka”

Prošli je tjedan u zajedničkim prostorijama (koje koriste Društvo „Naša djeca“, Društvo tjelesnih invalida i Klub mladih) bivše vojarne Veli Jože u Pazinu održana redovna izborna Skupština Planinarskog društva Pazinka.

Na Skupštini su uz planinare, bili gosti Vedran Kos, dopredsjednik Istarskog planinarskog saveza i Mladen Nikšić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Pula. Izabrana su nova upravljačka tijela i promijenjen je Statut Društva, prihvaćen je Financijski plan i program te Program rada za 2012. godinu

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik Društva Franjo Paulišić jednoglasnom je Odlukom postao počasni predsjednik. Za novog predsjednika je izabran Vladimir Fornažar, a dopredsjednika Giovanni Sirotti – Nini. Nova tajnica Društva je Patricija Jedrejčić, koja će biti zadužena za produljivanje ili sticanje članstva u Planinarskom društvu.

U upravni odbor su osim gore izabranih, koji taj status stječu automatizmom, izabrani još Adelina Sergo-Pužar iz Lupoglava te Sonja Levak iz Motovuna. Za predsjednika Nadzornog odbora je izabran Anton Finderle, uz članove Milojku Srdoč i Dušana Paćelata. Njihovi zamjenici su Mirjana Ćus, Branko Crljenica i Lucija Fabijan. Od tijela još je izabran i Sud časti društva kojem je presjednik postao Janko Erik iz Karojbe, članovi Biserka Lončar i Željko Marinčić, a njihovi zamjenici su Marija Fornažar, Ivan Sergo i Alberto Jedrejčić

U svom govoru novoizabrani predsjednik Vladimir Fornažar napomenuo je da će slijediti Programsku osnovu Društva među kojima stoji da stvara uvjete za razvoj planinarskih djelatnosti, organizira djelatnosti za očuvanje planinske prirode i čovjekove okoline, te očuvanje kulturno – povijesnih spomenika u planinama. Društvo organizira izlete, pohode, ture, ekspedicije, taborovanja, planinska natjecanja i druge oblike planinskih i društvenih aktivnosti. Organizira izgradnju, obilježavanje, čuvanje i održavane planinskih puteva, staza, transverzala i veznih puteva, Propagira planinarstvo kod mladih i građana te organizira i provodi odgojno – obrazovni i kulturni rad među planinarima. Njeguje planinarsku etiku, razvija čovjekoljublje, nesebičnost, ispravan odnos prema prirodi i smisao za njezino očuvanje.

Od skorih akcija najavljeno je obilježavanje 135. godišnjice organiziranog planinarstva u Pazinu i Istri, 105. obljetnice od osnutka istarske podružnice Slovenskog planinskog društva u Pazinu, te obilježavanje 30. obljetnice od osnutka Planinarskog društva “Pazinka” – 18. prosinca.

Dopredsjednik Kos u ime Istarskog planinarskog saveza, predao je izrađeni document “Izvješće o pregledu trase Istarskog planinarskog puta” i druge karte IPS-a. Zvonimir Blažević, informirao planinare o inicijativi za održavanje izložbe fotografija, kojom će se 18. prosinca 2011. godine obilježiti ova godišnjica.

Neformalni dio Skupštine završio je u planinarskom duhu – veseljem, druženjem i pjesmom u konobi Bažon u Gračišću, gdje je dogovoren i prvi izlet u nedjelju, 02. listopada 2011. godine na Slavnik, gdje se održava tradicionalni memorijalni pohod.

13 komentara na “Održana redovna izborna Skupština Planinarskog društva “Pazinka””

 1. Anonimno napisao:

  Nije redovna skupština

 2. Anonimno napisao:

  Fornažar priča o čovječoljublju.Help!

  1. salata..... napisao:

   Valjda je mislio na samoljubivost

  2. pazinjanka napisao:

   Planinarit s Fornažarom?
   Ajme pazinjani moji što učiniste? Daklem, u ovom mom i našem Pazinu nikad nešto za normalnega malega čoveka!
   I da, nisam mlađahna ali sam znatno mlađa od F.pa se pitam: mladi, omladino gdje ste? Preuzmite, ili vam staci ne daju?!!! ;)))

   1. Tuga i žalost napisao:

    Plus toga koliko nas je bez posla ostavio radi svog interesa i opet želi biti “direktor”.Nikad dosta.

 3. cenzura napisao:

  Cenzura cenzura

 4. smijeh napisao:

  Zapravo parodija…

 5. planinar napisao:

  Komentari istinito zbore.

 6. ..... isto planinar napisao:

  U menopauzi je bi samoizabrani predsjednik NINI a ne g.Paulišić.

 7. cenzura napisao:

  U tu kompu ne bum išal sigurno

 8. planinar napisao:

  Planinarsko društvo Pazinka osnovano ’81. je prestalo postojati trenutkom kada su pojedinci..Frane i drugi ?.. dozvolili da se iz prostorija Društva kroz prozor izbace arhiva i oprema Društva i odvezu u nepoznato. To se desilo nakon višekratnih poziva i upozorenja nadležnih službi Grada, a temeljeno na prenamjeni objekta. Objekat je preuzimala Županijska uprava.

 9. cenzura napisao:

  Onda je postojao samo Frane a potle Nini

 10. salata..... napisao:

  Koliko ja vidim to je opet neko planinarsko društvo ja pa ja i opet samo ja.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.