Održana sjednica Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih Grada Pazina

2U ponedjeljak, 30. lipnja 2014. godine održana je 1. sjednica Povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih Grada Pazina u novom sazivu.

U uvodnom dijelu prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč te predstavila novi saziv Povjerenstva, kojemu mandat traje dvije godine. Novi članovi Povjerenstva su: predsjednica Tamara Damijanić – predstavnica Društva Naša djeca Pazin, zamjenica predsjednice Jasna Sloković – predstavnica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, članovi: Nikolina Mahulja – predstavnica Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Pazin, Ljiljana Matošević Levak – predstavnica Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Vesna Rusijan–Ljuština – predstavnica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Ivanka Jop – predstavnica Centra za socijalnu skrb Pazin, Doriano Gregorović – predstavnik Policijske postaje Pazin, dr. Daniela Puniš – predstavnica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Vlatka Juričić – predstavnica Gradskog savjeta mladih Grada Pazina.

Na sjednici je razmatrano Izvješće o radu Povjerenstva u 2013. godini kojeg je iznijela dosadašnja predsjednica Ivanka Jop. Tijekom 2013. godine održane su dvije sjednice na kojima se razmatralo i prihvatilo preventivne programe i izvještaje: Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Pazin, Savjetovališta za brak i obitelj Pazin, te izvještaje o projektima: Roditeljstvo se može učiti, Tečaj kvalitetnog roditeljstva, Rastimo zajedno te preventivnog zdravstvenog projekta I male ruke tvoj život spasit mogu.

Nadalje, Izvještaj o preventivnom projektu Rastimo zajedno kojeg je Društvo Naša djeca Pazin provodilo u prvoj polovici 2014. godine obrazložila je Tamara Damijanić. Projekt je proveden u svim 4., 5., i 6. razredima Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i Područnim školama u Trvižu i Kašćergi. Isti se provodi već petu godinu za redom. Rezultat projekta sa šestim razredima je video spot pjesme za koju su riječi napisala sama djeca. Spot je predstavljen i na samoj sjednici Povjerenstva. Naglašeno je kako se naziv projekta treba promijeniti te će se od jeseni zvati Pepe i prijatelji.

Jasna Sloković predstavila je rezultate ankete Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije provedene u svim srednjim školama na području Istarske županije. Cilj ankete je bio dobiti uvid u pojavnost rizičnih oblika ponašanja i njihovih korelata u populaciji srednjoškolaca. Nakon obrade podataka dobivenih u anketi moglo se usporediti podatke na nivou Istarske županije sa podacima dobivenim u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrila Pazin. Iz navedenih rezultata vidljivo je da je problem konzumiranja alkohola u pazinskoj školi nešto izraženiji nego na nivou cijele Istarske županije.

Na kraju je pročelnica Nevija Srdoč ukratko podsjetila na Plan mjera za dugoročno djelovanje na sprečavanju i suzbijanju mogućih poremećaja u ponašanju djece i mladih koji je donijet na sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina u siječnju 2003. godine i predložila njegovo redefiniranje što je Povjerenstvo prihvatilo te je zaključeno da će se u listopadu 2014. godine održati tematska sjednica na kojoj će se razgovarati o novim smjernicama rada Povjerenstva.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.