Održana sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije

15. studenoga 2016. godine, u vijećnici Grada Pazina održana je 2. sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije na temu „Provedba mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta na području Istarske županije“.

Sjednici, kojoj je predsjedavao Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, uz članove Stožera prisustvovali su i predstavnici svih subjekata zaduženih za provedbu preventivnih i drugih zadaća u slučaju ekstremnih zimskih uvjeta na području Istarske županije.

Na osnovu izvještaja pravnih osoba o poduzetim mjerama u pripremi za nadolazeću zimsku sezonu, usvojeni su sljedeći zaključci:

Na području Istarske županije uspostavljen je kvalitetan sustav zaštite od ekstremnih zimskih uvjeta te su poduzete organizacijske i tehničke mjere koje osiguravaju normalan život i rad građana.

Sve pravne osobe – zimske službe zadužene za osiguranje prohodnosti svih prometnica na području Istarske županije organizacijski i tehnički spremne su za početak zimske sezone u okviru planova, potpisanih ugovora i preuzetih obveza.
Sve pravne osobe koje djeluju na području Istarske županije i sudjeluju u provedbi mjera civilne zaštite u zimskim uvjetima temeljem operativnih planova, poduzele su sve potrebne organizacijske i tehničke mjere te se pripremile za rad u zimskim uvjetima.

Žurne službe koje obavljaju poslove zaštite ljudi i imovine spremne su za obavljanje redovne djelatnosti u sustavu civilne zaštite kod izvanrednih uvjeta.

Kod mogućih ekstremnih zimskih nepogoda (snijeg i poledica) moguće je očekivati u samom početku probleme u prohodnosti prometnica do vremena potrebnog za podizanje cijelog sustava zimskih službi i vremena potrebnog za prolazak svim prometnicama.

Pozivaju se građani Istarske županije na strpljenje u ekstremnim zimskim uvjetima, da se radi svoje sigurnosti pridržavaju mjera koje nalažu žurne službe i čelnici općina, gradova i Županije u provođenju obveza održavanja čistim površina uz stambene objekte (snijeg i led) prema odlukama o komunalnom redu, te ostalih uputa o kojima će biti informirani putem sredstava javnog priopćavanja.

Nakon sjednice Stožera, u prostorima Nadcestarije Pazin, Istarskih cesta d.o.o. Pula, održana je smotra vozila i opreme za provedbu mjera civilne zaštite u slučaju zimskih uvjeta.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.