Održane prve javne rasprave u sklopu projekta Pazi(n) proračun!

Kako je i najavljeno, dana 13. rujna 2016. godine održana je prva javna rasprava u mjesnom odboru Zarečje u sklopu trećeg ciklusa projekta Pazi(n) proračun! Istog dana održana je i javna rasprava za područje mjesnog odbora Grdoselo. Sutradan, 14. rujna održane su još dvije rasprave i to za područje mjesnih odbora Zamask i Kašćerga.

Podsjećamo, tijekom mjeseca srpnja Grad Pazin je zaprimao prijedloge malih komunalnih akcija koje bi se po mišljenju građanki i građana trebale uvrstiti u prijedlog proračuna za 2017. godinu. Tijekom kolovoza gradski su odjeli izradili analizu zaprimljenih prijedloga i procijenili njihove vrijednosti te ih podijelili u 3 kategorije: male komunalne akcije (do 35.000,00 kn tj. 75.000,00 kn za Pazin i Stari Pazin), velike komunalne akcije i redovito održavanje.

Na javnim raspravama koje su uslijedile pred okupljene mještane mjesnih odbora stao je Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić zajedno sa djelatnicima gradske uprave Grada Pazina. Okupljenima je najprije prezentiran proračun Grada Pazina i aktivnosti u sklopu projekta Pazi(n) proračun!, zatim pristigli prijedlozi  komunalnih akcija te naposljetku četiri veća investicijska projekta od važnosti za grad Pazin – autobusni kolodvor, dogradnja matične OŠ Vladimira Nazora Pazin, Plan upravljanja zaštićenim područjem Pazinčice i Dom za starije osobe. Cilj je Grada Pazina informirati građane o navedenim projektima te dobiti rang listu prioriteta prema njihovim mišljenjima.

Okupljeni su raspravljali o prijedlozima malih komunalnih akcija te drugim problemima na području svog mjesnog odbora, o čemu su dobili i povratne informacije od Gradonačelnika Grada Pazina.

Koje su male komunalne akcije izglasali  te kako su rangirali prezentirane investicijske projekte pročitajte u zapisnicima sa javnih rasprava u prilogu.

Zapisnici iz mjesnih odbora Zamask i Kašćerga kao i zapisnici sa preostalih 8 rasprava koje će tek uslijediti biti će objavljeni na web stranici projekta Pazi(n) proračun! nakon svake pojedine rasprave. Također, na istoj stranici nalazi se više informacija o ovom projektu.

Zapisnik sa javne rasprave- Zarečje.docx

Zapisnik s javne rasprave- Grdoselo.docx

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.