Održani 4. Camping Brioni Cup i Valkane Open 2015

2U subotu 1. kolovoza održao se 4. Camping brioni Cup, turnir mješovite odbojke na pijesku. Turnir se održao na odbojkaškom terenu u sklopu bistroa “Mistral” na plaži campinga Brioni.

Nastupilo je 16 ekipa iz okolice Pule te Pazina, Rijeke i Zagreba. Ekipe su bile raspoređene u 4 skupine. Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake skupine izborile su plasman u četvrtfinale i to ekipe: “Latino & čkepi”, “Debeli”, “Sajle”, “Prevare”, “Umjetnici”, “Infinity”, “Sikurit” i “Među 16”.

U polufinale se plasirala ekipa “Prevare” pobjedom nad ekipom “Latino & Čkepi” 17-11, zatim ekipa “umjetnika” koja je bila bolja od ekipe “Među 16” sa 17-15, “Sajle” su pobijedile “Debele” 17-10, dok je iskusna ekipa “Sikurita” nadigrala “Infinity” 17-12.

Polufinalne utakmice bile su jednosmjerna ulica za obije favorizirane ekipe. “Sajle” za koje su igrali Matea Ikić, Andrej Vuk i Andrej Prebanda lako su se obračunali sa “Sikuritom” (Dea Rupčić, Dragi Branković, Igor Kumar) 21-6, dok su “Umjetnici”(Tijana Martinčić, Darko Nojić, Mihael Radolvić) lako svladali “Prevare” (Luana Božić, Vedran Arapović, Kristian Valković) sa 21-7.

Finalna utakmica bila je nešto sasvim drugačije od polufinalnih. Nakon što su “Sajle” naizgled lagano uzele prvi set 21-13, Uzvratili su “Umjetnici” preko prekaljenog igrača dvoranske odbojke i bivšeg kapetana zagrebačke “Mladosti” Darka Nojića sa 21-14.

Treći je set bio prava “drama” od samog početka te su “Umjetnici” prvi stigli do meč lopte na 14-13 koju je Nojić razornim ali ipak nepreciznim servisom poslao u aut. Uzvratile su “Sajle” preko Andreja Prebande koji je prvo blokom zaustavio do tada u napadu sigurnog Nojića te je odmah zatim as servisom donio konačnu pobjedu i obranu naslova.

U utakmici za 3. mjesto “Sikurit” je pobijedio “Prevare” 21-10.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Darko Nojić iz “Umjetnika” dok je nagradu za najbolju igračicu turnira dobila Matea Ikić, inače ‘dvoranska’ igračica i to talijanskog prvoligaša “Volksbank Sudtirol” iz Bolzana.

Turnir je posjetila i ponajbolja reprezentativka Hrvatske u dvoranskoj odbojci i ovogodišnja najučinkovitija napadačica talijanske lige, Samanta Fabris koja se rado slikala sa gledateljima.

regionalexpress.hr

Trijumfom Samante Fabris i Valentine Vrbanc okončan je “Valkane Open 2015”

Trijumfom Samante Fabris i Valentine Vrbanc okončan je “Valkane Open 2015”, treći u nizu turnira na kojima se prikupljaju bodovi za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku. U neizvjesnom finalu Fabris i Vrbanc su rezultatom 2:1, 15:13 u odlučujućem trećem setu, nadjačale Saru Radanović i Maju Roško te tako na prvom turniru kojeg su zajedno odigrale odmah otišle do kraja.

– Odbojka na parketu i odbojka na pijesku su dva totalno različita sporta. Ovdje su drugačiji uvjeti, puno je napornije, igraju samo dvije igračice, nema zamjene i moraš cijelo vrijeme biti na maksimalnom nivou želiš li nešto napraviti – konstatirala je Samanta Fabris, hrvatska “dvoranska” reprezentativka kojoj je pulski “pjeskaški” turnir dobro poslužio da vidi da li se njena zdravstvena rehabilitacija odvija u pravom smjeru.

– “Mučila” su me leđa. Napravila sam magnetnu rezonancu koja je pokazala da nije ništa strašno, da mi samo treba malo odmora nakon kojeg sam tri tjedna provela na terapijama i vježbama i situacija ide na bolje. Još se malo osjeti bol, ali Europsko prvenstvo sve je bliže te treba početi raditi i pripremati se, nema mi druge. Zato sam i došla na ovaj turnir, da vidim kako to izgleda i kako ću podnijeti napore te mogu reći da sam zadovoljna jer sam sve uspjela izdržati bez ikakvih problema. Problemi nisu mučili Samantu, ali su zato ona i njena suigračica namučile sve svoje protivnice i na kraju osvojile turnir.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.