Održano međužupanijsko natjecanje mladeži Crvenog križa Istarske i Karlovačke županije

2Održano je peto po redu zajedničko županijsko natjecanje mladeži Crvenog križa Istarske i Karlovačke županije. Ove je godine održano u Pazinu, gdje mu je domaćin bila Osnovna škola Vladimira Nazora.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije – podmlatka (5.-8. Razred OŠ) i mladeži (SŠ). Ekipe broje po 5 članova i dokazati se moraju u poznavanju povijesti Pokreta Crvenog križa, humanitarnog prava i ljudskih prava, te u teoretskom i praktičnom poznavanju postupaka prve pomoći, sveukupno na 6 radnih pozicija koje prolaze rotiranjem.

Ove godine na natjecanju su u kategoriji podmlatka sudjelovale ekipe OŠ Marije i Line Umag, OŠ Vladimira Nazora Duga resa, OŠ Grabrik Karlovac, OŠ Ive Lole Ribara Labin, OŠ Plaški, OŠ Vladimira Nazora Pazin, OŠ Jože Šurana Višnjan, OŠ Vodnjan, OŠ Cetingrad i OŠ Vojnić, a u kategoriji ekipe mladeži Srednje škole Vladimira Gortana Buje, Srednje škole Buzet, Gimnazije Karlovac, Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin, Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, Gimnazije Pula i Srednje škole Slunj.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka zauzela je ekipa OŠ Marije i Line Umag, drugo OŠ Vodnjan, a treće OŠ Plaški.

U kategoriji mladeži prvo mjesto zauzela je ekipa Srednje škole Vladimira Gortana Buje, drugo Gimnazije Pula, a treće Srednje škole Buzet.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na Državnom natjecanju u Novom Vinodolskom 11.svibnja !
Osim 102 natjecatelja, u organizaciju ovog natjecanja bilo je uključeno još oko 130 osoba (povjerenstvo, suci, članovi komisija, vodiči ekipa, glumci, šminkeri, logistika…) iz redova volontera i djelatnika Crvenog križa, te učenika i osoblja OŠ Vladimira Nazora Pazin, koji su osim pomaganja u provedbi natjecanja izveli prekrasan prigodan program na otvorenju. Ovim putem zahvaljujemo im se na tome.
Za sudionike je nakon ručka organiziran posjet pazinskim znamenitostima, čiji doživljaj su upotpunile zanimljive priče domaćih turističkih vodiča i člana Speleološkog društva Istra iz Pazina koji su im poklonili svoje vrijeme, a Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre poklonili su sudionicima ulaz u muzeje.

hck-istra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.