Održano predstavljanje programa „Poduzetnički impuls 2014.“ i nacrta natječaja za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva“

2Dana 26. veljače 2014 g. u Velikoj Vijećnici Grada Pazina održano je predstavljanje programa „Poduzetnički impuls 2014.“ i nacrta natječaja za turističke projekte „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u organizaciji LAG „Središnja Istra“ i Udruženja obrtnika Pazin.

Također, vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo financije i proračun u Gradu Pazinu Roberto Ladavac predstavio je Program mjera za poticanje poduzetništva Grada Pazinu za 2014. Zbog velikog odaziva lokalnog stanovništva, poduzetnika, obrtnika i privatnih iznajmljivača predstavljanje je organizirano u dva navrata, u 16 i 18 sati, a prisustvovalo je stotinjak zainteresiranih.

Program „Poduzetnički impuls 2014.“ namijenjen je subvencioniranju projekata malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i zadruga. Prijave na ovaj natječaj započinju 31. ožujka 2014. godine i traju do iskorištenja sredstava. Nacrt natječaja „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ privukao je pozornost lokalnih privatnih iznajmljivača, seoskih turizama i ostalih djelatnika u turizmu no za detaljnije informacije o uvjetima natječaja i postotku subvencioniranja morat će se strpiti do njegovog otvaranja predviđenog za petak 28. veljače 2014 g., napomenula je konzultantica Andrea Vugrinović.

Voditeljica Lokalne akcijske grupe Iva Jekić i tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, najavile su skore radionice i predstavljanja novih natječaja sukladno potrebama lokalnog stanovništva te istaknule odličnu suradnju između Lokalne akcijske grupe „Središnja Istra“, Udruženja obrtnika Pazin i Grada Pazina.

Predstavljanje je financirano od strane LAG-a „Središnja Istra“ iz Mjere 202 financiranog iz EU pretpristupnog programa IPARD.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.