Održano prvo natjecanje Boćajmo u školi

Renato Krulčić, Jelisije Jovičić i Armando Lušetić 2014U pazinskoj boćarskoj dvorani održano je prvo natjecanje iz projekta Boćajmo u školi koji Istarski boćarski savez provodi u cilju populariziranja boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje.

Pred ispunjenim tribinama pazinskog boćališta, na kojima se okupilo 300-tinjak mahom osnovaca, ali i ostalih zainteresiranih ljubitelja boćanja i građana Pazina, na prvom natjecanju u bližanju lopticama i gađanju cilja malim boćama, natjecalo se 25 učenica i učenika dobnog uzrasta od 1. do 4. razreda iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin.

Na kraju natjecanja odigranog u pravoj sportskoj atmosferi uz gromoglasnu podršku natjecateljima s tribina, prigodne nagrade, diplome i medaljama uručene su sljedećim najboljim natjecateljima:

UČENICE:

1. Rita Dušman, 1. c, 8 bodova
2. Nikolina Jurman, 4. c, 7 bodova
3. Ana Miljavac, 2. b, 6 bodova

UČENICI:

1. Martin Štiković, 3. c, 13 bodova
2. Matin Bertoša, 4. a, 12 bodova
3. Antonio Grabrović, 3. b, 9 bodova

Natjecanjem su rukovodili članovi Zbora trenera Istarskog boćarskog saveza, njegov predsjednik, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Valter Ivančić i dopredsjednica IBS-a Tanja Grubiša koja je i idejni tvorac cijelog projekta, a pomagali su im i mladi boćari iz Boćarskog saveza Grada Pazina.

Prvo natjecanje logistički su pomogli Grad Pazin, te pazinska Zajednica sportskih udruga i Boćarski savez, a svojom nazočnošću natjecanje su uveličali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, te predsjednik i tajnik ZSUG Pazina, Jelisije Jovičić i Armando Lušetić.

Nakon natjecanja u Pazinu u planu je tijekom narednih mjeseci održavanje još šest kvalifikacijskih natjecanja u mjestima diljem Istre, dok će se najbolji sa svih kvalifikacija ponovno okupiti na finalnom natjecanju projekta Boćajmo u školi održavanje kojeg je predviđeno u listopadu ponovno u Pazinu.

U privitku šaljemo vam i nekoliko fotografija s prvog natjecanja u Pazinu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.