Oduševljenje na mini košarkaškom turniru u Svetom Petru u Šumi

kk_ghia_staff_sv_petar_2013Cjelodnevno druženje povodom 60 godina igranja košarke u Pazinu u novije doba omogućio je u dvorani osnovne škole košarke u Svetom Petru u Šumi u ime KK Ghia staff Pazin voditelj škole košarke Dario Lukšić. Za zapisničkim stolom pomagali su mu roditelji gospođe Baća i Ančić, te gospodin Udovičić. Sve utakmice odsudili su pazinski seniorski bekovski dvojac Dino Fonović i Ante Ćus.

Dojam je da su nakon turnira svi bili zadovoljni. Kod djece je jedino pitanje je li draže bili dobiti pehare i medalje što su dobili svi sudionici, a sa trenerima ih je bilo gotovo stotinu ili osladiti se slasnom pizzom od barba Sandija Merlete. Ipak da spomenemo pobjednike igrače KK Radnik Križevci. Pod vodstvom trenera Saše Šikića imali su najboljeg igrača turnira Matiju Kupreza koji je potegao kada je trebalo i zasluženo su u stilu veni vidi vici došli autobusom i osvojili naslov prvaka. Drugoplasirani Porečani došli su pod vodstvom iskusnog trenera Mirka Potkonjaka (koji stvara po tko zna koji puta novu generaciju) i pokazali jedini ispravni put, od škole košarke stvarati ekipu za buduća vremena.

Trećeplasirana ekipa Crikvenica-Kraljevica ( svaki po šest igrača) pokazala je pod vodstvom trenera Kreše Kozlevačara natjecateljsku čvrstinu i odlučnost. Čevrtoplasirana Stoja čiji su igrači kao i domaći igrači pretežno mlađih godišta pokazala je pod vodstvom Igora Valića odlučnost da razvija mlađe igrače i igrača rođenog 2002. koji ima sve predispozicije u visini i jakosti da postane u seniorima prepoznatljivi košarkaš. Za neke domaće igrače pretežno mlađih godišta, raspodijeljenih u dvije ekipe, današnje utakmice bile su i debitantske.

Prva ekipa bila je u jačoj skupini gdje je izgubila sa pola koša od Crikvenice- Kraljevice, a sa liderom KK Radnik ostvarili su najmanji poraz na turniru 10 koševa razlike. Ali svi članovi oba dvije ekipe su ostavili izvrstan dojam i nametnuli su se treneru Neviju Ferenčiću koji se “zalijepio” za klupu budući je morao voditi čak četiri utakmice, javljaju iz kluba.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.