Okrugli stol i radionica “Volonteri su važni”

drustveni_centar_veli_joze_2013U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu 5. prosinca, od 9 do 11 sati, održat će se okrugli stol i radionica „Volonteri su važni: kvalitetni management volontera kao preduvjet zadovoljstva volontera i korisnika“.

Predsjednica Volonterskog centra Istra, Danijela Ustić, upoznat će prisutne s volontiranjem u Hrvatskoj i izvan nje te predstaviti rad Volonterskog centra, koji je dosad proveo niz informativnih radionica za građane i javnih akcija, provodi edukacije za koordinatore volontera i pruža tehničku podršku organizatorima volontiranja, a pokrenuo je i bazu podataka volontera i organizatora volontiranja kako bi se olakšalo povezivanje onima koji žele volontirati s onima koji trebaju volontere.

Na okruglom stolu sudjelovat će lokalne udruge i ustanove koje će predstaviti svoj rad s volonterima, uključujući i doprinos volontera razvoju njihove organizacije i poteškoće s kojima se pritom susreću. U uvodnom dijelu svoj će rad predstaviti Centar za socijalnu skrb Pazin i Pazinski kolegij – klasična gimnazija, dok će tijekom diskusije svi prisutni imati priliku razmijeniti svoja vrijedna iskustva volontiranja i rada s volonterima.

U okviru okruglog stola Danijela će kroz pokaznu radionicu predstaviti i edukaciju Volonterskog centra Istra „Upravljanje radom volontera“ namijenjenu koordinatorima volontera.

Ovaj projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.