Olimpijski prvak uoči Poreč Majora došao u posjet hrvatskim timovima

2Sve do 2009. godine bilo je nezamislivo da zlatnu medalju u odbojci na pijesku uzme europski tim, borba je skoro uvijek bila ta između Brazilaca i Amerikanaca. No, 2009. tu su činjenicu promijenila dva Nijemca i donijeli prvo svjetsko zlato u Europu. Zatim su 2012. ta ista dva Nijemca ponovno ispisala europsku pjeskašku povijest i okitili se zlatnom olimpijskom medaljom. Jedan od tih Nijemaca je Julius Brink, koji osim ta dva velika naslova, u svojoj kolekciji drži i tri naslova europskog prvaka. Julius Brink jučer je stigao u Hrvatsku kako bi, uoči Poreč Majora, posjetio hrvatske timove i ohrabrio ih za dosad najveće natjecanje u njihovoj karijeri.

Poreč Major za dva tjedna okupirat će porečku uvalu Peškeru, na kojoj upravo niče stadion za 5000 gledatelja i za koji je pristiglo 350 tona čelika i preko 500 tona posebnog pijeska visoke kvalitete. Na tom pijesku od 2. do 7. lipnja igrat će 128 najboljih svjetskih igrača u odbojci na pijesku, točnije po 32 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji. Hrvatsku će na ovom turniru s vrtoglavim nagradnim fondom od 800.000$ predstavljati dva predstavnika u muškoj (Ivan Zeljković/Filip Silić i Ivan Đorđević/Nikša Dell’Orco) i dva tima u ženskoj konkurenciji (Maja Roško/Antea Tadić i Dalida Vernier/Tea Jurić).

Maja, Antea, Filip i Ivan Đorđević u Zagrebu su na Jarunu zaigrali s olimpijskim prvakom i pokazali da su spremni za porečki pijesak.
„Poreč Major velika je stvar i za nas i za odbojku na pijesku općenito. Igrati na istom turniru s vrhunskim igračima svijeta neprocjenjivo je iskustvo. Sigurni smo da će Poreč Major odbojci na pijesku donijeti popularnost koju zaslužuje i da će motivirati mlađe generacije da se počnu baviti ovim sportom i da jednog dana mogu parirati ovako kvalitetnim igračicama“, rekle su Maja i Antea, kojima je ovo prva sezona da igraju zajedno.

Julius je, prvenstveno oduševljen sunčanim vremenom u Hrvatskoj, otkrio kako je Poreč savršen uvod u sezonu i borbu za bodove za Rio 2016. i odlazak na Copacabanu: „Vidim da je Hrvatska spremna, da je Poreč spreman i svi igrači vesele se doći u Poreč. Ovo je zaista najviša razina odbojke na pijesku, svi timovi koji će igrati na ovom turniru su potencijalni pobjednici jer samo 32 najbolja svjetska tima dobila su kartu za ovo prestižno natjecanje. Osim toga, serija je dio kvalifikacija za Olimpijske igre, što je san svakog sportaša svijeta. Nadam se da će Hrvati doći u Poreč podržati svoje timove i prije svega uživati u suncu, vrhunskoj odbojci i dobroj zabavi.“

Najbolji pjeskaši svijeta od 2. do 7. lipnja u Poreču će započeti prvi turnir najprestižnije svjetske serije Swatch Beach Volleyball Major Series, koja je s jasnim ciljem popularizacije odbojke na pijesku, uz jedinstveni zabavni koncept turnira, odlučila započeti novu eru ovoga sporta. Više informacija na swatchmajorseries.com.

iPazin portal, medijski pokrovitelj Poreč Majora.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.