Oliverov koncert na Žlinji

Najpoznatiji pjevač na hrvatskoj i regionalnoj glazbenoj sceni, “prekaljeni glazbeni vuk” kojeg poznaju sve generacije – Oliver Dragojević – održat će koncert u Svetvinčentu u četvrtak u 21 sat na otvorenom do kaštela, točnije na Žlinji. Organizator koncerta je pazinska agencija V.I.B. čiji je direktor Veseljko Buić na konferenciji za novinare prekjučer u Buščini kod Umaga predstavio program.

Uz Olivera će nastupiti nezaobilazni Dupini, koji ga već godinama vjerno prate na nastupima, a kada oni završe, publiku će nastavljati zabavljati popularni Koktelsi. Dragojević je najavio repertoar prošaran pjesmama ljubavne i tematike vezane za more i morsku atmosferu, po kojima je odavno poznat.

– Nakon petogodišnje pauze Oliver je prije godinu dana objavio album “Samo da je tu”, a njegova promocija počela je upravo u Istri, koja je  poznatom pjevaču, kako je sam istaknuo, jako draga i bliska. Album je donio 12 autorskih pjesama, a jedina skladba koja se prije  promocije, započete u Oprtlju i Momjanu, mogla čuti bila je “Vjerujem u andele” iz istoimenog filma redatelja Nikše Sviličića.

Da mu je Poluotok vrlo drag, pokazuje i činjenica da je lani, na isti dan kad je počeo promociju albuma, predstavio i spot za skladbu “Jubavi mala”, koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo. Videospot je sniman na nekoliko istarskih lokacija – u uličicama porečkog starog grada morski je vuk zaigrao na balun u društvu prijatelja gitarista Ante Gele i dirigenta Alana Bjelinskog, oldtimerom je zaprašio  makadamom podno vijadukta u dolini Mirne, a Limskim kanalom vozio je barku.

Na upit kako je prošao novi album, kazao je da baš nije zadovoljan prodajom, kao ni drugi njegovi kolege, jer je većina, naročito mlada
populacija, prešla na nove medije, a k tome pjesme se i skidaju s interneta. Dragojević je najavio da će na koncertu u Svetvinčentu pjevati nekoliko pjesama s tog albuma te je dodao da repertoar ipak ovisi o glazbenim željama publike.

Iza njega je više od četiri desetljeća karijere i nebrojeni hitovi, koje u jednoj večeri nije moguće sve otpjevati, naglasio je na presici. Stari morski vuk ovih dana nema puno odmora, jer osim u Hrvatskoj idući tjedan nastupa u Austriji i Sloveniji. U subotuje pjevao u Kopru, a   večer kasnije u Rijeci.

– Nakon Istre imat ću još nekoliko koncerata, a zatim ću na uobičajeni ljetni odmor od tri mjeseca. Čekaju me Vela Luka, Korčula i brod, jer mi treba mir i odmor od gužvi, ljudi i puno pitanja. Kada se odmorim, čeka me koncert u Australiji, točnije u Opera Houseu u Sydneyu, zaključio je Oliver Dragojević.

Dan ranije, u srijedu, takoder u organizaciji agencije V.I.B., održat će se klapski megaspektakl “Ne damo te, pismo naša” na kojem će nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade te klape Iskon, Cambi, Sveti Florijan i Vinko Coce.

Glas Istre, 20. lipnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.