Video: Opasni otpad: Traže pritvor za četvoricu zbog bacanja bačvi iz skladišta u Pazinu

2Nakon uhićenja četvorice muškaraca starih 32, 39, 40 i 41 godina s područja Primorsko-goranske i Karlovačke županije, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom, oni su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, prenosi portal 24sata.hr

Istragom je utvrđeno da je za ilegalno bacanje opasnog otpada u okoliš odgovorna tvrtka sa sjedištem u Matuljima, koja ima skladište tvrtke u Pazinu, otkuda je otpad i preuzet.

Postoji osnovana sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik kao djelatnici, a četveroosumnjičenik kao odgovorna osoba jednog trgovačkog društva sa sjedištem u Matuljima, s trećeosumnjičenikom u travnju 2015. godine dogovorili ilegalno zbrinjavanje opasnog otpada iz skladišta tvrtke koja se nalazi u Pazinu.

Navedeni otpad je 30. travnja 2015., prema prethodnom dogovoru, preuzeo trećeosumnjičenik u 88 bačva koje je, bez Pratećeg lista za otpad protivno članku 110. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, od 30. travnja 2015. do 6. svibnja 2015. prevezao teretnim vozilom na dvanaest lokacija na području Karlovačke županije, te odbacio u okoliš, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo navodeći da su podnijeli sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od uništenja ili krivotvorenja dokaza i utjecaja na svjedoke, te zbog opasnosti od ponavljanja ili dovršenja kaznenog djela.

tekst: 24sata.hr

video: vijesti.hrt.hr

5 komentara na “Video: Opasni otpad: Traže pritvor za četvoricu zbog bacanja bačvi iz skladišta u Pazinu”

 1. Mario-Vitorio napisao:

  Problem je preozbiljan,prestrašan i nadasve kompleksan. Tu nam je pod nosom već dugi niz godina. Sve se zna i ne poduzima se ništa.
  Stanje krajnje zabrinjavajuće, a prolazi bez komentara, bez pitanja, objašnjenja, pa ako hoćete i uz “blagoslov”. Di je “zelena čistka”, di je “naš potok”?

  1. zelena napisao:

   Da, jer je delo zelenih i nas potok da rjese probleme, volonteri a ne drzavne sluzbe koje su za to placene.

   1. Mario-Vitorio napisao:

    Definitivno ne!
    No kada državne i druge za to plaćene službe zakažu onda nam preostaju jedino volonteri i dobrovoljci. U tom smislu, a i s obzirom na dosadašnje aktivnosti “Našeg potoka”, realno je očekivati i njihovu riječ ili još bolje akciju. Naravno pri tome ne prozivam ovu građansku inicijativu, dapače dajem im punu podršku. Inače “zelena čistka” je akcija koju pokreću i pod pokroviteljstvom je Gradske uprave, pa mi je logičan njihov jači angažman u tom smislu.

  2. gghjj napisao:

   Di je DUZS? policija? inspekcija? Sad ce volonteri, gradjani rjesavat sve probleme. Onda raspustimo sve sluzbe.

 2. Građanska inicijativa "Nas Potok" napisao:

  Iako za sada nema dokaza da je opasni otpad odlagan u našoj okolici, nadovezali bi se na informaciju koja je iznesena u video prilogu i na izjavu direktora TZ Središnje Istre, Radenka Slokovića. Naime, već u nekoliko navrata je zaista primijećena veća količina pjene na ulazu u Jamu. Obaviješteni smo o tome i sukladno našim mogućnostima obratili smo se svima za koje smo smatrali da bi mogli biti nadležni. Na našoj facebook stranici putem ovog linka na kraju teksta, vam donosimo fotografije, email koji smo poslali i jedini odgovor koji smo za sada dobili, a to je iz Hrvatskih voda.
  Bez ikakve namjere da se diže panika i povezuje ta dva događaja, a u interesu Jame i očuvanja prirode, dijelimo s vama ove informacije i obvezujemo se isto činiti i dalje po primitku nekih novih. Biti zainteresiran i aktivan građanin/ka nije opcija rezervirana samo za inicijativu Naš Potok. Sretni smo što nas ima toliko, što smo i dalje složni i okupili smo se upravo po tom ključu- ne želimo biti oni koji samo promatraju, želimo djelovati.Dakle prozivati gdje smo i što radimo mi, pored svih institucija koje i zakonski imaju obavezu djelovati je zaista deplasirano.

  https://www.facebook.com/GradjanskaInicijativaNasPotok?fref=nf

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.