Opća rasprodaja na burzi

BurzaNakon crnog petka, žestoka rasprodaja dionica na Zagrebačkoj burzi nastavljena je i danas. Do 14 sati Crobex indeks izgubio ja na vrijednosti 4,84 posto, a velike gubitke pretrpjela su gotova sva najlikvidnija izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Ine, T-HT-a, Adrisa (povlaštena) i Atlantske plovidbe, a najveći pad (-7,54 posto) među likvidnijim izdanjima pretrpjela je povlaštena dionica Adrisa. Cijena dionice T-HT-a pala je ispod 321 kune, što je ujedno najniža razina od uvrštenja na burzu.

Brodarske dionice, koje su protekli tjedan predvodile korekciju, danas su zabilježile umjerene gubitke. Atlantska plovidba, najlikvidnija brodarska dionica, nakon pad na 2.815 kuna, održala se u rasponu od 2.880 do 3.000 kuna. Baltic Dry Indeks cijena vozarina za rasute terete u petak je pao samo 0,15 posto, što bi moglo značiti da je na pomolu promjena smjera.

Oštra korekcija nije mimoišla ni građevinske dionice, a najviše je potonula dionica Instituta građevinarstva Hrvatske. Do 14 sati izgubila je na vrijednosti čak 9,58 posto, kliznuvši na 13.000 kuna.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.