Općina Motovun uspjela zadržati socijalni standard na visokoj razini

motovunOpćina Motovun je i u ovoj poprilično financijski teškoj godini zbog brojnih ulaganja u infrastrukturu kao i zbog smanjenja prihoda gubitkom brdsko-planinskog statusa Općine zadržala socijalni standard na vrlo visokoj razini.

Tako smo za Božić odlučili razveseliti 91 dijete predškolskog i školskog uzrasta, 210 umirovljenika, 24 socijalno ugroženih, 20 nezaposlenih osoba, te 24 korisnika domova izvan vlastite obitelji prigodnim poklon paketima, dodijelili smo 39 stipendija za učenike i studente, te svoj djeci u Općini Motovun sufinancirali 50% cijene udžbenika. Općina Motovun financira i produženi boravak za 23 učenika nižih razreda, te redovito isplaćuje naknade za novorođenčad u visini od 7.000 kn. Sveukupni iznos za ove potpore iznosi 200.000,00 kuna, navode u Općini Motovun.

– Ponosni smo što smo stanovnicima Općine Motovun bar malo uljepšali i olakšali predblagdansko razdoblje. Odlučni smo u namjeri i velika nam je želja i dalje pomagati socijalno najugroženije, umirovljenike i djecu, te pratiti najbolje učenike i studente u njihovom školovanju i napretku, kaže načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.