Općina Pićan povećala komunalnu naknadu 1000 posto

RockwoolVijeće Općine Pićan na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o povećanju komunalne naknade za 1000 posto. Dosadašnji iznos od 1 kune po četvornom metru povećan je na 10 kuna, čime Općina Pićan postaje jedina hrvatska općina s dvoznamenkastim iznosom komunalne naknade. I među većim hrvatskim gradovima rijetki su primjeri u kojima komunalne naknade dosežu 10 kuna po metru, a pogotovo da je porast iznosa, odlukom vijeća, deseterostruk.

U Zagrebu, primjerice, komunalna naknada za poslovne objekte iznosi od 1,74 do 8,70 kuna po metru, zavisno o zoni, dok je u Puli 1,20 do 3 kune, i to s nedavnim 67-postotnim povećanjem.

Iako je ova odluka, donijeta glasovima svih prisutnih vijećnika, očito usmjerena prema Rockwoolu, koji je do sada plaćao komunalnu naknadu od oko 1,9 milijuna kuna godišnje, a od 1. siječnja 2011. iznos raste na 19 milijuna kuna, ona će se neminovno odraziti i na ostale obveznike plaćanja komunalne naknade.

– Povećanje je zaista izrazito, ali ćemo posebnom odlukom neke kategorije osloboditi plaćanja komunalne naknade ili omogućiti popuste, kazala nam je potpredsjednica Općinskog vijeća Kristina Đurović.

ipress.hr

4 komentara na “Općina Pićan povećala komunalnu naknadu 1000 posto”

 1. robert napisao:

  smiješno

 2. WW napisao:

  Baš me zanimaju te posebne odluke. Netko će na kraju uz Rockwool ipak izvući deblji i to jako debeli kraj. Pitanje je kako će se u tu odluku uklopiti ostale proizvodne djelatnosti na Pićanštini. Ili je možda vijeću prioritet da svaka proizvodnja odseli iz njihove općine i da oni koji ostanu žive od zraka i vode.

 3. yyyyy napisao:

  Ako Rackwool oderu s 19 mil. svaka čast.Toliko love za tako malu općinu znači da će povećanje cijene ostalim poslovnim subjektima bit višestruko kompenzirano kroz poticaje,popuste i sl..Ako to odrade i ako je sve sukladno zakonu svaka čast Pićanci!

 4. WW napisao:

  Zbilja me zanima kako će sve na kraju ispast, kako će izgledati odluka u kojoj će pisati ovo važi smao za Rockwool. Milsim da će odluka zahvatiti i druge poslovne subjekte na Pićanštini, a što onda?
  Još nešto nema nam života bez proizvodnje, ma što god mislili o tome. Pošto nam je industrija uništena došli smo do dna. Vidite što se događa zelenom otoku Irskoj, koji je mislio da se može živjeti samo od inforamtičkih tehnologija, znanosti, turizma i trgovine. S druge strane imamo velike proizvođače Kinu, Indiju i Brazil koji nisu ni osjetili krizu.
  To je 21. stoljeće. Proizvodi ili skapaj.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.