Općina Pićan tapka na mjestu u slučaju Rockwool

RockwoolKako je ustaljena praksa Općinskog vijeća Općine Pićan, vijećnici na svakoj sjednici raspravljaju o problematici tvornice kamene vune Rockwool Adriatic.

Posljednje dvije sjednice nema nikakvih novosti vezano uz tužbu koju je Općina podnijela protiv tvornice. Iako je na prethodnoj sjednici zauzet stav da se odvjetniku koji zastupa Općinu pošalje požurnica, isto nije učinjeno. Sinoć su vijećnici donijeli Odluku o slanju požurnice, no pitanje je da li će to biti realizirano. Vijećnici su na jučerašnjoj sjednici raspravljali o ugovoru o obavljanju usluga izrade Plana mjera za smanjivanje onečišćenja zraka.

Iz priloženog ugovora, u kojem bi izrađivač Plana bila tvrtka DLS d.o.o. iz Rijeke, nije definirano da li bi izrađivač koristio postojeće mjerne parametre ili bi sami vršili mjerenja, što je ključni podatak. Plan bi obuhvaćao mjere za smanjivanje emisije iz stacioniranih izvora, redoslijed ostvarivanja mjera s rokovima izvršenja, praćenje kakvoće zraka kao i procjenu kakvoće zraka nakon provedbe mjera. Izrada Plana stajala bi 52 tisuće kuna bez PDV-a. Kako je povišena razina talija evidentirana i u Čambarelićima, na području Općine Kršan, vijećnica Božena Sučić Juričić mišljenja je da bi ih trebalo kontaktirati i uključiti u izradu Plana. Na posljetku je zaključeno da je ugovor potrebno konkretizirati i zatražiti dodatne ponude.

labin.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.