Općina Žminj poziva mještane da se uključe u proces planiranja proračuna za 2019.

I ove godine Općina Žminj nastavlja s dobrom praksom participativnog planiranja alokacije proračunskih sredstava uz pomoć svojih mještana koji sudjeluju u procesu planiranja i kreiranja općinskog proračuna.

Drugu godinu zaredom Općina Žminj omogućava svojim mještanima da zajedno s predstavničkim i izvršnim tijelom participiraju u planiranju proračuna za naredno proračunsko razdoblje. Svim stanovnicima Općine Žminj na raspolaganju je, na stranicama Općine Žminj i iPressa, WEB obrazac kojeg mještani mogu popuniti i predati online iz udobnosti svog doma, bez nepotrebnog trošenja papira.

Pomoću tri klika i uz malo volje, svi mještani mogu sugerirati realne potrebe, ali i želje kao i dobre primjere kvalitetne alokacije proračunskih sredstava. Od malih komunalnih zahvata do prijedloga značajnih kapitalnih projekata, mještanima je na raspolaganju šesnaest kategorija u kojima mogu predložiti zahvate.

Želja nam je i cilj ovakvoga pristupa procesu planiranja proračuna za jednogodišnje razdoblje aktivno involvirati stanovništvo Općine Žminj te pravovremeno i pravilno alocirati proračunska sredstva sanirajući realne probleme, te prioritetne potrebe naših stanovnika.

Prošle godine odaziv je bio iznenađujuće velik te je većina predloženog odrađena i uvrštena u proračun. Isti i veći odaziv očekujemo i ove godine, te molim mještane da se aktivno uključe i predlože realne i ostvarive projekte značajne za zajednicu. Želimo da naši mještani budu uključeni u sve procese aktivnog planiranja i realizacije, a proračun je temeljni dokument koji možemo planirati i osiguravati sredstva za redovito, kvalitetno i transparentno funkcioniranje općine i alociranje javnih sredstava, stoji u priopćenju kojeg potpisuje načelnik Općine Žminj, Željko Plavčić.

http://ipress.rtl.hr/istra/56911-opcina-zminj-poziva-sve-mjestane-da-se-ukljuce-u-proces-planiranja-proracuna-za-2019

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.