Opera night na istarskoj turneji, u ponedjeljak u Pazinu

Šest istarskih gradova će tijekom sljedeća dva mjeseca ugostiti odličan multimedijalni program “Opera Night”. Radi se o gala koncertu u izvedbi Diamante Classicsa iz Opatije. Posjetitelje će kroz čarobni svijet opere i operete, u izvornoj belcanto tehnici pjevanja, voditi mladi i ambiciozni pjevački i bračni par, Goranka Tuhtan, sopranistica i Marin Tuhtan, tenor & piano, vanjski suradnici Opere HNK “Ivan pl. Zajc” u Rijeci, glazbeni umjetnici školovani u Italiji kod najboljih vokalnih pedagoga.

Istarska publika imat će priliku čuti najpoznatije operne i operetne arije te popularne kancone, koje će se izvoditi u atraktivnim kazališnim kostimima. Program ima zabavnu, ali i edukativnu notu. Izvučene su i objašnjene određene manje ili više poznate crtice iz života skladatelja, anegdote ili pak kratka radnja iz opere iz koje se operna arija izvodi.

Buzet je prvi istarski grad koji će ugostiti ovaj zanimljivi glazbeno scenski projekt. Koncert će se održati u Narodnom domu, u petak, 10. veljače, s početkom u 19 sati. Turneja se nastavlja u subotu u labinskom Malom kazalištu. Početak koncerta je u 19 sati.

Nakon dvodnevne pauze koncert će se u ponedjeljak, 13. veljače održati u pazinskom spomen domu, s početkom u 20 sati. Buje će ugostiti multimedijalni program 7. ožujka, Poreč 22. ožujka, a Rovinj 12. travnja.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.